Предвидена неповолност преку воден елемент Поплави

Предвидена поплава од Симеон
Реките Рајна  ,Меза(некаде Мас)  и Мозел(Moselle) ја поплавија Централна Европа во  1995
 
Пред пролета 1995 година Централна Европа беше поплавена.Македонскиот астролог Симеон Атанасоски за ова извести при крајот на 1994, заедно со десетина предвидувања за светот и за Република Македонија.Поплавите најмногу ги почувствуваа  Германија,Франција, Белгија и Холандија.
триаголник во црвено со натпис поплави 1995 и хороскопски знаци
 
Стручните лица за овие поплави соопштија: 
„За две години по ред, нивото на поплави кои се случија во централна Европа, статистички не е  нормално.Ова се случува еднаш на 100 години.“
Штетите се големи на материјален план,а поради добрата координација на центрите за тревожење и безбедност пријавени се само неколку човечки жртви(6).
 
Сливот на реката Рајна
На реката Рајна е главен пловен пат на европскиот континент.
Се искачува на Алпите, тече на север и на запад во 1320 километри и опфаќа површина од 220.000 квадратни км,а потоа се влева во Северното Море.При тоа поминува низ државите Швајцарија, Германија, Франција и Холандија. Нејзините притоки вклучуваат реки - Меза (Мас), Мосел и Рур. 40.000.000 луѓе живеат или долж реката Рајна или нејзиниот речен слив. Реката Рајна поминува низ некои од најважните индустриски области во светот. 45% на реката загадувачи што се влеваат во Северното Море доаѓа од реката Рајна.
 
Сливот на реката Меза
Меза или Мас  е една од поголемите европски реки со вкупна должина од 925 километри и  350 м³/с (истекување ).Извира во Франција и ги транзитира границите низ Белгија,Луксембург и Холандија,апотоа се влева во Северното Море.Има преку 20 притоки.
 
Слив на реката Мозел
Франција, Германија, должина на сливот 545 км истек 290 м³/с 
Мозел (француски: Moselle,Mosel германски)- река што тече низ  државите Франција,Германија и Луксембург . Таа е лева притока на реката Рајна,а се влева кај местото Кобленц.  Меза има добро прилагодено корито за воден сообраќај на големи товарни бродови до должина до 110 м.
колаж на поплавени места европа 1995
Предвидувањето за поплавата се однесуваше за централниот и северо источниот дел на Европа,па покрај централна Европа се спомнуваше и правецот кон Хамбург.Ова беше изненадување за жителите Холандија(блиску до Хамбург) ,а изјавата на угледни лица беше
дека за првпат вистински ја согледале поплавата од реките,навикнати да се пазат од морето.
Интересно е да се спомене дека западниот дел на европа пред се  Шпанија во 1995 година забележа незапамтен сушен период (1991 до 1995) и пријава за штета од суша 4,500,000,000  долари.
 
Поплавата во 1995 само Холандија пријави 1,760,000,000  долари материјална штета.
 
AttachmentSize
poplavi-evropa-1995-grupno-664px.jpg89.36 KB
poplavi-germanija-1995.JPG18.39 KB
keln-poplavi-1995.jpg44.44 KB