Историја на ведската астрологија во Република Македонија

аирбус мала црно бела слика Овој пост e насловен како астро историја ,a ќе објави дел од предвидувањатa кои во изминативе 20 тина години  ја промовираа Ведската астрологија во Република Македонија.Треба да се појасни што преставува коректно предвидување во мунданата астрологијата и при подготовка на натална карта.
 
  • 1.ТРЕБА ДА СЕ ОПИШЕ НАСТАНОТ КОЈ СЕ ПРЕТСКАЖУВА
 
- да се одбегнат двосмислени и недоволно јасни реченици кои можат различно да се интерпретираат за да се манипулира со јавноста.
 
  • 2.ТРЕБА ДА СЕ ОБЈАВИ ТОЧНИОТ ДЕН НА ПРЕТСКАЖУВАЊЕТО
 
-Датумот треба јасно да се истакне покрај настанот за да не се извади од контекст и повторно манипулира јавноста ,со некаков негативен или позитивен аспект на тригон ,квадрат,опозиција итн. кој се толкува спрема лични потреби.Треба да се истакне дека датумот може да отстапува неколку дена,но силата на предвидувањето бара што поточен предскажан датум.
 
  • 3.ТРЕБА ДА СЕ ДАДЕ ПРИБЛИЖНА ИЛИ ТОЧНА ЛОКАЦИЈА НА ПРЕДВИДЕНИОТ НАСТАН
 
-Локацијата е најтежок елемент во мунданата астрологија посебно кога се предвидуваат авионски несреќи,земјотреси поголеми од 6.5 рихтер,свлечишта,поплави,урагани,економски кризи,појава на епидемии,берзански раст или пад,раст на економии итн.
 
 
 
По повод 20 години ведска астрологија во Република Македонија,во неколку наредни поста, ќе се објават најважните објавени предвидувања.
 
 
 
Точни предвидувања објавени за 1995 
 
 

Предвидена Авионска несреќа во Романија

 
цитирам:
25-31март авионска несреќа,сообраќајни несреќи,поплава во Централна Европа,особено во Северна Италија,Јужна Германија евентуално Хамбург“
 
точно предвиден авионски пад исечок од весник
 
 
 
доказ објавен цитат од списание линк
 
 
Ова предвидување се исполни во целост.Во дадениот период поплавена беше скоро цела централна Европа, а авионската несреќа се случи на точно дадениот период во Романија.Беше спомната локација на централна Европа,а само како илустрација погледнете ја одалеченоста на авионската рута.Авионот Аирбас 310 за време на несреќата летал во централниот дел на Европа.Беше предвидуван просторот на Северна Италија или Јужна Германија.Ова е ретко и успешно предвидување во светски рамки и заслужува да се објави во сериозна студија или книга како се предвидува со помош на ведската астрологија.Вакво предвидување е од најредок вид во светски рамки и заслужува реобјавување и популаризирање.
 
авионска рута 31 март 1995 предвиден авионски пад
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31 март 1995 авионот Ербас 310 ,нешто по полетување се урна во близина на Балотести Букурешт.Кординати 44северно25 и 26источно6
AttachmentSize
avionska-romanija-1995-angliska-verzija-800px.jpg205.95 KB
airbus-a310.jpg29.53 KB

Comments

доказ од авионска база на податоци

известување и потврда за авионска несреќа во Европа