Кога точно почнува хороскопскиот знак

Хороскопските знаци  имаат свој почетен и последен ден во месецот.Мал број на родени се во почетокот или при самиот крај на хороскопскиот знак и тие често се прашуваат, кој е нивниот знак. Доколку се родени во околу 21март некаде наоѓаат дека тое е знакот Овен некаде би биле Риби,други пак се наоѓаат во претходниот или наредниот знак,во зависност дали се на самиот почетен датум или на крајниот во распонот на знакот(околу 30дена).Во индиската астрологија Џотиш, знаците се поместени но и тука постојат граница на знаците т.н. Раши Санди.

Раши Санди или премин од еден во друг хороскопски знак

Раши-еден знак во зодијакот  кој приближно трае 30 дена или 30 зодијачки степени

Санди-граница на знакот или точката на премин од еден во друг хороскопски знак

 

црвено зелена основа разлика на сидерална и тропска позиција на знаци

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Доколку сте родени во овие денови:

Датум на 

на раѓање

Хороскопски Знак

13април до 13мај  овен-меша
14мај до 14јуни бик-вришаба
14јуни до 16јули близнаци-митуна
16јули до 16август рак-карка
16август до 16септември лав-симба
16септември до 16октомври девица-канија
16октомври до 15ноември терезија-тула
15ноември до 15декември скорпија-вришчика
15декември до 13јануари стрелец-дхана
13јануари до 12фебруари јарец-макара
12фебруари до 14март водолија-кумба
14март до 13април риби-мина

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ДОКОЛКУ СТЕ РОДЕНИ НА ГРАНИЦА НА ЗНАКОТ

Во табелата јасно е дадено од кога почнува и завршува знакот,меѓутоа почетниот ден и крајниот се т.н. Раши Санди или премини на знакот. Тие понекојпат почнуваат со ден задоцнување или се ден нанапред.

Во документот на дното на текстот внесени се податоци кога почнува точно знакот и кога завршува.Подигнете го текст фајлот и со притискање на Контрол ЕФ (Ctrl+ F),а потоа го внесувате Вашиот роденден ,може да погледнете кога прецизно почнува Вашиот сончев знак. Запамтете дека овој Ваш знак е по Индиска астрологија позната како Џотиш.

AttachmentSize
pochetok rasi.txt128.19 KB
horoskopski-znaci-razlika-vedska-tropska-400px.jpg25.99 KB

Comments

сончевиот хороскоски знак

терезија
 
Prince Charles
Deepak Chopra
Hillary Clinton
Catherine Deneuv
Fyodor Dostoievs
VII Edward
Bill Gates
Grace Kelly
Genghis Khan
Demi Moore
Benjamin Netanya
Alfred Nobel
Tatum Oneal
George Patton
Pablo Picasso
Sylvia Plath
Julia Roberts
Winona Ryder
Carl Sagan
Oscar Wilde
(The Conqueror) 
Sean Young----
 
скорпија
 
Kim Basinger
Jeff Bridges
I Charles
Jamie Lee Curtis
Danny De Vito
Bo Derek
Leonardo Di Capr
JODIE FOSTER
Jodie Foster
Indira Gandhi
VI George
Jim Hendrix
Larry King
Bruce Lee
Bette Midler
Jawaharlal Nehru
-----
 
стрелец
 
 
Mehmet Ali Agca
Isaac Asimov
Humphrey Bogart
Nicholas Cage
King Juan Carlos
Carlos Castaneda
Jane Fonda
George Foreman
Mel Gibson
Howard Hughes
Diane Keaton
Val Kilmer
Rudyard Kipling
Linda Lovelace
William H. Maste
Emperor Nero
Michel De Nostradamus
Elvis Presley
Sissy Spacek
Steven Spielberg
Rod Stewart
----------
јарец
 
Alfred Adler
Muhammad Ali
Linda Blair
Kevin Costner
Geena Davis
Laura Dern
Mia Farrow
Bridget Fonda
Benjamin Frankli
Cary Grant
Arsenio Hall
Martin Luther Ki
Jennifer Jason 
Farrah Fawcett 
Bob Marley
Thomas Merton
Lisa Marie Presl
Ronald Reagan
John D. Jr. Rock
Norman Rockwell
Franklin D. Roos
Oprah Winfrey
Oprah drug izvor
Boris Yeltsin
 
-------
 
водолија
 
Galileo 
Michelangelo 
Ramakrishna 
Drew Barrymore
Sri Caitanya
Frederic Chopin
Kurt Cobain
Emile Coue
Mikhail Gorbache
Steve Jobs
Michael Jordan
Abraham Lincoln
Ralph Nader
Vaslav Nijinsky
Chuck Norris
Mollie Ringwald
Elizabeth Taylor
James Taylor
John Travolta
---------
 
риби
 
Ursula Andress
Edgar Cayce
Walter P. Chrysl
Glenn Close
Billy Crystal
Baba Ram Dass
Rudolf Diesel
Celine Dion
Shannen Doherty
Donald Douglas
John W. Gacy
Albert, Jr. Gore
Francisco Goya
Elton John
L. Mies-Van-Der-
Leonard Nimoy
Rudolph Nureyev
Wilhelm Reich
Charlie Sheen