Соларна бура пристигна околу 10 до 11часот

соларна бура мала слика со опис за денот 22 октомври 2014Соларна бура најсилна во изминативе 20 години

извор ВАШИНГТОН (АП)( Сојузни метеоролози) - кус, но силен соларен блесок рано наутрото во Средата,довел до привремено затворање на неколку радио комуникациски системи(некои видови на радар и авионски системи).По некое време за среќа на сите жители ,оваа неповолна магнетна активност ослабела и избегната е поголема штета.

Соларната Бура беше најавена и еруптираше во поголем млаз на сончеви пеги ,а пристигна на земјата околу 10:00 до 11:00 ИСТ(источно стандардно време).Од изјавите на стручните лица не се очекуваат промени во напојувањето на електричната мрежа,иако во минатото имало такви случаи каде доведувало до прекин на телекомуникациски врски и електриката(Канада,САД на пример).

соларна бура тиркизно зелена основа 400 пиксели

Кога сонцето од 150 милиони километри дистанца ќе „придизвика“ вакво внимание,треба да се истакне дека астрологијата,одамна ги третира овие влијанија како неповолни,и дека истите не само да го менуваат психичкото расположение на живите битија на погодените делови на планетава,туку можат да предизвикаат и материјална штета.Впрочем веќе има докази за материјални штети на земјата,кои се предизвикани од соларните бури.Овие т.н. сончеви земјотреси еруптираат во интервали кои се мистерија за денешнава наука.Земајќи во предвид дека жителите на планетава ,се повеќе стануваат зависни од сателитските и навигациони системи,останува фактот дека и во иднина ова влијание може да предизвика штети и промена на планирани активности.

Соларни бури се резултатна внатрешните сложени енергетски промени во магнетното поле,на одредени региони на сонцето(Сончеви линиии).Кога имаме соларни експлозии од ваков вид,сонцето исфрла ектстремно загреани честички со брзина поголема 1000км/секунда.

Исфрлениот материјал тежи повеќе од 100 милијарди кг.Треба да се истакне дека овој материјал целосно не пристига до планетава,пред се заради големата одалеченост 150 милиони км. Оваа соларна радијациска бура може да влијае на промена на времето во наредните денови.

 

Ова влијание посилно ќе го почувствуваат водените хороскопски знаци (Скорпијата,Рибите и Ракот).

AttachmentSize
solarna-bura-eksplozii-20godini.jpg26.75 KB

Comments

Должина на светлината

Бои се електро магнетни бранови на различни вибрации( должини).Кога светлината се пропушта преку призма се отчитувааат седум различни бои.

  1. црвена 6000 - 6700 астрономски единици
  2. портокалова  5900 - 6000 астрономски единици
  3. жолта 5800 - 5900 астрономски единици
  4. зелена 5000 - 5500 астрономски единици
  5. сина 4700 - 5000 астрономски единици 
  6. виолетова 4300 - 4600 астрономски единици

Овие бои  имаат различна бранова должина и за нас дел се видливи ,но еден дел не се!

Вибрациите светлоста се групираат  по големина па така доколу се помалку од 32 импулси во секунда ,припаѓаат на невидливиот ,па ако сакате и нечујниот дел за човекот..