Светот во 2010

Астрологија Република Македонија и Светот во 2010

(брза анализа-земете ги со резерва дадените предвидувања.Не извршена сериозна студија)

 
Совет до граѓаните: Да се внимава 1 до 3јануари2010, полната месечина (сина месечина) создава еуфирично 2-4 сата,па апатично расположение.После бурната прослава треба да се одмори и да се остави времето да ги среди нервозните 2 сата,за да потоа се продолжи во расположение.Клучен збор стрпливост и избегнување на ситни препирки кои можат несакано да завршат во тепачка или насилство.
 
 
Во јануари-почеток на фебруари следи јавна подршка на политиката на папандреу од сојузниците на р грција преку финансиска подршка од ЕУ.Проблеми на Папандреу во фебруари-март,притисок на јавноста заради некои случувања поврзани со нејзините соседи.
 
Проблематичен период во разговорите со Грција околу разлики со името фебруари март,посебно по14феб и околу 26фебруари,следи молчење на дел од политичкиот естаблишмент ,а заради лошо работење на одредени министери.Во овој период е можна нестабилност на владата и барање за оставка на некои министери,заради лошо работење.
 
владата редовно и оваа 2010 ќе биде под притисок пред пролетта,и доколку ја надмине кризата во фебруари март, во 2010 Македонија земјава благо ќе излегува од рецесија после мај,па може да се надеваме на спора економска консолидација.
 
можни гранични блокади од незадоволни земјоделци во летниот период
 
каматните стапки ќе се намалат,но и неочекувана интервенција на финансискиот пазар од страна на НБМ во периодот април мај.Притисок за гувернерот во истиот период.
 
природни катастрофи мај и август,од кои постои можност и за посилен земјотрес на југо-источниот дел на балканот кон турција-иран и кина
 
економската криза во Македонија ќе биде во рамките на предвидените активности,но заради опозицијата на јупитер-сатурн можна е лоша поценка на почетни договори со странски фирми кои сакаат да инвестираат во Македонија,пред се во март и август-септември.
 
Околу 10 и 31јул 2010Гуру(Јупитер) допринесува за промена на временските прилики,политички пресврти и природни непогоди во светот.
 
8-11 септември 2010 Шани(Сатурн) влијае со опозиција кон јупитер,па можно е   почин на популарни лица
 
модата невобичаена и еклектичка со користење на паметен материјал,шарена палета на бои кои се прелеваат,и оригинални етно елементи
 
Времето нагласена до мај јупи во кумба(водолија),за да потоа продолжи во мина(риби) и придонесе за зголемување на дождовите,па извесни се поплави во азија,но и некои населени места во централниот дел на Европа
 
Кога планетата Јупитер е во риби,а во опозиција на Сатурн донесува до бунтови и спротивставеност на младите радикални сили во однос на старите и конзервативни.Јупитер(религиозни струкури) и Сатурн (незадоволни најниски касти кај луѓето-сиромашни слоеви,работници,итн.)Тоа подразбира да најмалку 2-3 земји во светот во 2010 ќе имаат бунт,а во некои и промена на режимско владеење.Израел,Турција,Индија се наметнуваат како значаен политички фактор во нивните региони.
 
Околу деновите 16,23 и 30 мај 2010 ,се со неповолни случувања во светот ,берзанскиот индекс расте поврзан со металите и нафтата.земјотрес преку 6.5 рихтер,патни и воздухопловни несречи(авионска несреќа).Во овие денови можен атак на виден политичар или негови здравствени проблеми.Можни проблеми на Обама(13јан2010 и деновите во мај) и Гордон Браун( Англија и САД)-сепак потребна е подетална анализа да се види дали има директна закана за председателот Обама или тоа се неповолни случувања поврзани со кралското семејство во Англија. За тоа повеќе во наредниот период на мојата веб страна.
 
Здравјето во светот па и кај нас до август е понеповолно за срцевите и дишните заболувања,за да во последната четвртина од годината нагласени се стомачните проблеми,па и појава на болести од нехигиена или вирусни инфекции.Треба да се превенира порано со филтри и пречистителни станици за вода.
 
во јануари 2010 следува поквалитетна анализа за случувањата на астро план  Светот во 2010

 

Comments

астролошка подршка

Вашите коментари се се добредојдени!