наскоро анализа на кошаркарите на Република Македонија

Европското првенство во кошарка е повод за астро анализа на Македонската кошаркарска репрезентација.Во наредниов период следи подетална анализа на нивните хороскопски знаци и што може да се очекуваме во иднина.Еве ги податоците на нивно раѓање од интернет.

5 Димитар Мираковски бек 1,78 14 мај 1981 РМ  Струмица
6 Дарко Соколов бек 1,90 8 мај 1986 РМ  Кочани
7 Димитар Караџовски 7 ноември 1984 РМ  Скопје
8 Војдан Стојановски бек 1,94 9 декември 1987 РМ  Охрид
9 Дамјан Стојановски бек 1,93 9 декември 1987 РМ  Охрид
10 Александар Костоски бек 1,88 5 март 1988 РМ  Скопје
12 Перо Антиќ крило 2,10 29 јули 1982 РМ  Скопје
13 Марко Симоновски бек 1,90 28 јуни 1989 РМ  Скопје
14 Ѓорѓи Чековски крило 2,02 11 декември 1979 РМ  Скопје
15 Предраг Самарџиски центар 2,15 11 април 1986 РМ  Скопје
20 Лестер Бо МекКејлеб бек 1,83 4 мај 1985 САД  Њу Орлеанс
16 Давид Настов бек 1,78 26 февруари 1997 РМ  Велес
 
Ефтим Богоев бек 1,85 2 ноември 1980 РМ  Струмица
Ивица Димчевски бек 1,92 27 јуни 1989 РМ  Скопје
Златко Гоцевски центар 2,06 9 февруари 1982 РМ  Штип
Маркиз Грин бек 1,65 18 март 1982 САД, Пенсилванија
Бојан Крстевски крило 2,05 4 јуни 1989 РМ  Скопје
Јован Марковски крило 1,98 28 март 1988 РМ  Скопје
Џеремаја Мејси крило 2,02 22 јули 1982 САД ,Мајами
Кирил Николовски центар 2,10 9 јуни 1988 РМ  Скопје
Јане Петровски бек 1,80 9 февруари 1985 РМ  Скопје
Ристе Стефанов бек 1,94 30 август 1981 РМ  Кавадарци
Дариус Вашингтон бек 1,88 6 декември 1985 САД,Орландо, Флорида
 
селектор Алеш Пипан
 
прекар Лавови
тренер:Марјан Лазовски

 

AttachmentSize
kosharka-makedonija-ep-2013-nakshatri.jpg163.41 KB
kosharkari-makedonija-ep-2013-znaci.jpg155.68 KB