10 мај 2019 ,утро 8:48 силен земјотрес Мијазаки-остров Кјушу

натпис на жолто за предвиден земјотресен ден

 Мијазаки-остров Кјушу во Јапан силен „тремор“! Дадените астролошки предвидувања од почеток на годинава, не се стигнува да се реобјават!
 
Само што го постирав текстот со предвидување за берзите и криптовалутите ,со до ден предвидените настани за берзански промени и раст на криптовалутите,повторно уште еден предвиден настан за силен земјотрес.Толеранција на еден ден,во однос на предвидувањето ,всушност 8 сати повеќе во однос на предвидуваниот 9 мај.
 
Се предвидуваше околу 9 мај силен земјотрес. извор објавено при крај на 2018 и прва недела од 2019(facebook,веб сајт).
 
Се очекуваше околу овој период 6.5 степени ,а имаше 7.2 степени по рихтер ( во ретката група),а близу денот е силна шестка (6.3 негде 6.4 рихтер) и нешто со послаба послаба магнитуда од 5.8 ,се доволен доказ на даденото предвидување пред неколку месеци.Треба да се потенцира дека во предвидувањето, предвиден е ден и магнитуда,а не е посочена локација.
 
како потврда се Вестите во светот:
  • 7 мај 2019 силен земјотрес 7.2 степени по рихтер
  • 10 мај 2019 рана наутро 8:48 по локално време,силен потрес во Мијазаки-остров Кјушу Јапан од 6.3 по рихтер и 24 километар длабочина.
Силата на ова раздвижена тектоника во ист период на островот Парамушир во Пацификот, во областа Сахалин со сила од 5.8 по рихтер и епицентрална длабочина
околу 69 км. извор на веста повеќе портали од веб и сајтови за геолошки промени и следења во светот.