Лечење со вода

 

           Прочистување и лечење со Вода
 
1. Откако ќе се разбудите наутро, пред миење на заби, треба да се испјат 4чаши топла вода (500-650мл)
2. Можете да извршите хигиена на устата,но не и да јадете или пиете во наредните 40-45минути
3. По истекот на 45 минути се јаде и пие према Вашите потреби.
4. По истекот на обедот(15-20 минути) не се јаде или пие ништо во наредните 2 часа
5. На горниот метод на лечење лечи одредени болестите(дија бет,висок крвен притисок,запек,гастрит и сл.) на заболените, а други можат да уживаат во здрав живот.
 
* Оние кои се стари или болни треба да се консултираат со лекар и на почетокот ,не мора да земаат по 4 чаши водатуку постепено ја зголемуваат дозата додека не дојдат до 4 чаши дневно.

 

Поволно е водата да ја има телесната топлина или до 5 степени повеќе.

лек со водаастрологија