Астро Најавениот земјотрес предвиден до ден магнитуда 6.6 рихтер

мапа околу Ару, Индонезија со натпис предвиден силен земјотрес ведска астрологијаАРУ-
острови регион
,Индонезија 6.6 рихтер
 
Силен земјотрес од 6,6 степени по рихтеровата скала,како што се предвидуваше за ден 26 јануари 2019 ,го погоди средиштето помеѓу островите островите Малуку и Ару во Индонезија , а се почувствувал до одалечената Папуа и Тимика.Предвидувањето беше јавно соопштено на почеток на годинава, и има запис на ведскиот астро портал asvedic(АС ВЕДИК) јавната страна на астрологот Симеон Атанасоски, а истовремено е и реобјавено на фејсбук.
Медиумите јавуват за  мали оштетувања ,но не се пријавени жртви или повредени.
Длабочина на земјотресот на 10 километар и со времетраење од околу 10 секунди, со епицентар северо западно од крајбрежјето на Добо.
Астролошки ова е вториот притисок преку планетите ,а кој беше исто така најавен околу 20 јануари 2019. Предвидување на земјотреси со помош на ведската астрологијата е во ретката група и заслужува да се реобјави и постира како документ за идните генерации.
 
 
Локација : Ару островски регион ,Индонезија
 
Сила Магнитуда : 6.6 рихтер
длабочина: 10 километар
датум: 26 јануари 2019
време: 08:12:48 UTC
латитуда: 5.51S
лонгитуда: 133.81E
 
извор податоци ГДАЦС