Кејт Бланшет типичен Овен Подзнак Месечина Сонце

мала слика 145 пиксели глумица кејт бланшет на окер позадинаSatkalatra "Satkalatra" Јога 
се јавува кога јупитер е аспектиран од 7 владател , се наоѓа во кендра поле ,аспектиран во Д9 со поволен аспект или од бенефик планета.Старите текстови пренесуваат дека лицето ќе биде посветено и религиозно и дека ќе подарува донации и поклони.Бидејќи 7 владател се вика калатра ,оттука изразот саткалатра јога ,како врска со јупитер(карака за 7 поле и брак), но и владателот на 7 поле.Најсилен позитивен ефект оваа јога ја донесува кога планетите вклучени во јогата , се во знакот на егзалтација или седиште (уча или свакшетра) ,во пријателски знак или поле.Треба ли да се спомне дека Венера е во своето седиште во Риби ,во аспект на јупитер и јазлите.Школски пример за актерство е кога се гледа венера во овој зодијачки знак. Потврдата на силата на венера е во д60(шеесеттата карта) , каде овој ефект е јасен на планетарно ниво ,земејќи во предвид дека венера,јупитер,сатурн,раху и кету и сонце учествуваат во силна јога од месечината која дава популарност и омиленост.Месечината во д60 е во Вришаба Бик.Уште еден важен показател на успех е Марс нејзиниот владател на подзнакот сместен во своето седиште во Д1(Скорпија). 
 
Еве во наталот на глумицата Кејт Бланшет (Cate Blanshett) родена 14/5/1969 имаме Саткалатра јога ,бидејќи седмиот владател Шукра(венера) , гради аспект со Гуру(јупитер) .Овој аспект е во полето 6-12 одброено од трите лагни(Лагна ,Сурја ,Чандра) ,додека од марсовата аруда е во 4 поле. Во д4,д9,д10 и д60 овој аспект јупитер - Шукра е застапен што ја засилува јогата во проценти.Како и да е може да се претпостави партнер или сопруг на Кејт да биде доблесен и посветен на работата и религиозен и прави Врата-пости , а бидејќи 6 поле е поврзано и со работа и служење ,дадена е една претпоставка за нејзиниот сопруг дека ќе и помага во работата и дека може да биде стручњак кога се работи за пишан текст или аналитика -полето е Девица(Канија). Иво д9 и во д10 меркур е во силното поле на близнаци ,па лесно се претпоставува вештината на нејзиниот сопруг за пишаниот збор и текстови.

бланшет и аптон заедно црно бела 300 пиксели

Овој податок е познат дека нејзиниот сопруг Andrew Upton успешно владее со драмски текстови и адаптации ,а воопшто не е изненадување заедничката работа со неговата сопруга Бланшет ,па и формирање на Сиднејска театарска група и компанија за филмска продукција.Во наталот на Ендру Јупитер има аспект со Чандра и Шукра(венера) и во д1 и во д9 ,а во близина на Раху-Кету оска ,што е силна насока на карака за сопруга која има слава.
Оттука Саткалатра јога има астролошка потврда во хороскопот на оваа позната австралиска актерка ,добитничка на Оскар за главна улога во „Blue Jasmine“ 2013 и споредна улога „Aviator“ 2004 ,како и други филмски улоги ширум светот.Покрај овие скоро 150 награди во филм , на ред е да изненади со добра улога во новото остварување романтичната драма Карол (Carol) закажано за оваа есен 2015. Јупитер е во тригон со подзнак,месечина и сонце во период 2015-2016 , а тоа донесува награди и признанија.
 
Значи не е доволно да се препознае оваа јога(Саткалатра) ,туку да се види дали таа ќе се манифестира во одредено астро поле во хороскопот.Како и да е оваа јога не нуди заштита од 57-60 година меѓу сопружниците Бланшет ,имајќи во предвид  дека се јавува кармичкиот ефект на 12-6 поле(затвори,болници изолации), па може да се претпостави проблем околу 2028-2029 година на здравствено поле во семејството Upton-Blanshett .  
 
мапа Кате Бланшет северен стил подзнак Овен

ведска карта северен стил кејт бланшет


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Филмови кои се снимени ,во тек на снимање или се закажани до 2018.Листата ги содржи поважните нејзини филмови од 1996 година.Авијатичар“ и  „Сината Јасмин“ се оскаровите статуетки во нејзино власништво.
 
 2018 How to Train Your Dragon 3 
Valka (глас)
 2017 Jungle Book: Origins 
Kaa
 2016 Untitled Terrence Malick Project пост-продукција 
 2015/III Manifesto пост-продукција 
 2015 Truth 
Mary Mapes
 2015 Carol 
Carol Aird
 2015 Cinderella 
Stepmother
 2015 Knight of Cups 
Nancy
 2014 The Hobbit: The Battle of the Five Armies 
Galadriel
 2014 How to Train Your Dragon 2 
Valka (глас)
 2014 Rake (Телевизиска серија) 
Clarice Greene
- Епизода 3-3 (2014) ... Clarice Greene
 2014 The Monuments Men 
Claire Simone
 2013 The Hobbit: The Desolation of Smaug 
Galadriel
 2013 Making a Scene (краток филм) 
Woman
 2013 The Galapagos Affair: Satan Came to Eden (Документарен)
Dore Strauch (глас)
 2013/I The Turning 
Gail Lang (segment "Reunion")
 2013 Blue Jasmine 
Jasmine
 2012 A Cautionary Tail (краток филм) 
Narrator 1 (глас)
 2012 The Hobbit: An Unexpected Journey 
Galadriel
 2012 Family Guy (Телевизиска серија) 
Queen Elizabeth II / Penelope
- Viewer Mail #2 (2012) ... Queen Elizabeth II (глас)
- Mr. & Mrs. Stewie (2012) ... Penelope (глас)
 2011 Hanna 
Marissa Wiegler
 2011 The Last Time I Saw Michael Gregg (Видео)
 2010 Robin Hood 
Marion Loxley
 2008 The Curious Case of Benjamin Button 
Daisy
 2008 Ponyo 
Granmamare (глас ,Англиска верзија)
 2008 Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull 
Irina Spalko
 2007 Elizabeth: The Golden Age 
Queen Elizabeth I
 2007 I'm Not There. 
Jude
 2007 Hot Fuzz 
Janine 
 2006 Notes on a Scandal 
Sheba Hart
 2006 The Good German 
Lena Brandt
 2006/I Babel 
Susan
 2005 Little Fish 
Tracy
 2004 The Aviator 
Katharine Hepburn
 2004 The Life Aquatic with Steve Zissou 
Jane Winslett-Richardson
 2003 The Lord of the Rings: The Return of the King 
Galadriel
 2003/I The Missing 
Magdalena Gilkeson
 2003 Coffee and Cigarettes 
Cate / Shelly (segment "Cousins")
 2003 Veronica Guerin 
Veronica Guerin
 2002 The Lord of the Rings: The Two Towers 
Galadriel
 2002/I Heaven 
Philippa
 2001 The Shipping News 
Petal
 2001 Charlotte Gray 
Charlotte Gray
 2001 The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring 
Galadriel
 2001 Bandits 
Kate Wheeler
 2000 The Gift 
Annabelle 'Annie' Wilson
 2000 The Man Who Cried 
Lola
 1999 The Talented Mr. Ripley 
Meredith Logue
 1999 Pushing Tin 
Connie Falzone
 1999 An Ideal Husband 
Lady Gertrude Chiltern
 1999 Bangers (краток филм) 
Julie-Anne
 1998 Elizabeth 
Elizabeth I
 1997 Oscar and Lucinda 
Lucinda Leplastrier
 1997 Thank God He Met Lizzie 
Lizzie
 1997 Paradise Road 
Susan Macarthy
 1996 Parklands