Карма

  Карма

Џотиш–Индиска Ведска Астрологија

Карма,судбина,проклетство,запишано во ѕвездите!!!Пред 15тина години релативна непознаница,денес многу повикани да говорат за зборот карма,а малкумина можат да проникнат во суштина.Некои се исплашени од самиот збор,и го поврзуваат со неминовност отплаќање на некаков долг од минатите животи(источната-ведската теорија за реинкарнирање),некои го употребуваат за подбив и шега.Западните астролози без „корен“ го вметнуваат во својата пракса,а најчесто да бидат во тек со промените го прифаќаат терминот кој ја губи својата „сила“ колку повеќе „стручњаци“ се повикуваат на него.Од мојата пракса со Џотишот едно е сигурно!Карма е детерминиран процес,на активност и пасивност и состобата на свест кој ги надминува овие поларности.Секој од нас треба да ја знае својата причина и последица на раѓање за да може да одговори на суштинската потрага по вечните прашања Кој сме,Од каде доаѓаме,каде одиме!?

  

Зборот карма е огледална слика на зборот акарма.Едниот се поврзува со акција,работа,делување и движење(карма), додека акарма е недвиж ење,пасивност,без дејство.

акарма- недвижење

акарманах-без работа,без дејство

карма-акција или активност

кармабхава-10куќа во наталната карта

кармаџа,карманах,карманаакармани,карманх,кармабандах...итн. покажуваат робство и зависност од работа,тешка макотрпна работа,

Ова подразбира да зборот Карма се поврзува со 10куќа во астрологијата(татко,работа кариера),аналогно зборот акарма би требало да се поврзе со 4 куќа која е врската со мајка,домот,комфорот.

Значи сите оние кои имаат нагласено влијание на овие куќи,во овој живот треба да научат да изградат кариера или да одберат помеѓу кариерата и семејството.Бидејќи кармичката активност преку планетите резултира помеѓу два избора,луѓето се „растргнати“помеѓу две главни кармички состојби.

  

Овие поларитете на карма се:

1.јас и другите

2.добивки и загуби

3.најблиски и цело човештво

4.мајка и татко

5.љубов и пријатели

6.служење и ослободување

 

на пример:некој е под карма на 5 поларитет,доколку е позитивна има среќа во љубовта,но може да трпи загуби од пријателите

 

кога е обратно трпи љубовта и децата,а личноста е боем,со многу пријатели

 

За да се најде која е нашата главна кармичка активност,треба да се изработат серија на хороскопски карти преку главната натална карта,но сепак за да секој приближно пронајде која е неговата кармичка задача дадени се години со разни појдовни релации на карма

 Карма преку мајка,потешкотии или награди,не може да се има емоционална стабилност доколку односот со мајка е лош и има неразбирање и нетрпение.Најчесто овој тип на карма дава и несреден и лош брак ,а најголем е и процентот на разводи.Личноста мора да сфати дека не треба да ја менува и превоспитува својата мајка туку дека треба да ја прифа ти со љубов и служење.Интересно е дека резултатите се одма позитивни,доколку лицето кое е под карма со мајка, ја прифати астролошката препорака за љубов и служење кон мајка.Но најчесто лицето кое е под ова влијание ќе служи и сака други мајки,но не и сопствената!!!

*попрецизна анализа е доколку побарате лична изработка на наталната карта

(вашиот индиски хороскопски знак)

следи табела за родени

 

 

табела вашиот сончев знак

Доколку индискиот знак ви е овен,а сте родени:

 
18.11.1947

До

06.06.1949

25.06.1966

До

12.01.1968

29.01.1985

До

18.08.1986

05.09.2003

До

25.03.2005

 

Доколку индискиот знак ви е бик,а сте родени:

 
01.05.1946

до

18.11.1947

05.12.1964

до

25.06.1966

13.07.1983

до

29.01.1985

16.02.2002

до

05.09.2003

 

Доколку индискиот знак ви е близнаци,а сте родени:
12.10.1944

до

01.05.1946

19.05.1963

до

05.12.1964

24.12.1981

до

13.07.1983

30.07.2000

до

16.02.2002

 

Доколку индискиот знак ви е рак,а сте родени:

 
11.01.1999

до

30.07.2000

06.06.1980

до

24.12.1981

30.10.1961

до

19.05.1963

26.03.1943

до

12.10.1944

 

Доколку индискиот знак ви е лав,а сте родени:
24.06.1997

до

11.01.1999

17.11.1978

до

06.06.1980

12.04.1960

до

30.10.1961

06.09.1941

до

26.03.1943

 

Доколку индискиот знак ви е девица,а сте родени:
 

17.02.1940

до

06.09.1941

24.09.1958

до

12.04.1960

30.04.1977

до

17.11.1978

06.12.1995

до

24.06.1997

 

Доколку индискиот знак ви е терезија,а сте родени:
 

31.07.1938

до

17.02.1940

07.03.1957

до

24.09.1958

12.10.1975

до

30.04.1977

19.05.1994

до

06.12.1995

 

Доколку индискиот знак ви е скорпија,а сте родени:
 

29.10.1992

до

19.05.1994

25.03.1974

до

12.10.1975

18.08.1955

до

07.03.1957

11.01.1937

до

31.07.1938

 

Доколку индискиот знак ви е стрелец,а сте родени:
12.04.1991

до

29.10.1992

05.09.1972

до

25.03.1974

29.01.1954

до

18.08.1955

25.06.1935

до

11.01.1937

 

Доколку индискиот знак ви е јарец,а сте родени:
06.12.1933

до

25.06.1935

12.07.1952

до

29.01.1954

17.02.1971

до

05.09.1972

23.09.1989

до

12.04.1991

 

Доколку индискиот знак ви е водолија,а сте родени:
06.03.1988

до

23.09.1989

31.07.1969

до

17.02.1971

24.12.1950

до

12.07.1952

19.05.1932

до

06.12.1933

 

Доколку индискиот знак ви е риби,а сте родени:
31.10.1930

до

19.05.1932

06.06.1949

до

24.12.1950

12.01.1968

до

31.07.1969

18.08.1986

до

06.03.1988