Предвидувана Авионска несреќа објавено на ТВ

Предвидена авионска несреќа јавно објавена на ТВ почеток на јануари 2017. Моето годишно обраќање со астролошка прогноза за 2017 , беше предвидуван периодот околу 16 јануари 2017 за авионска несреќа.Потврда за точноста на ова предвидување е денешната авионска несреќана Боинг 747-400 , во селото Дача-Су (предградието на главниот град Киргистан) , Бишкек, каде загинати се водат 37 лица.Интернет порталот на новинската агенција ЦНН , јавува дека при оваа несреќа, биле уништени најмалку 15-тина куќи.Извор на оваа вест е потврден од Министерството за итни ситуации на Киргистан. четири слики од авионска несреќа близу Манас

Видливоста во близина на меѓународниот аеродром Манас била намалена , заради густата магла , а Muhammetkaly Abulgaziev вицепремиер на Киргистан , со проценка за несреќата е цитат "грешка на екипажот". Авионот се урнал врз населено место и неколку стотина метри се движел низ селото.

Уништен и се повеќе од 30-тина куќи .За жал на патот на авионот се нашле локални жители, а меѓу нив има и шест деца.

 

Оваа човечка трагедија ,пилотот на Боингот , Ibrahum Gurcan Diranci ја преживеал. 

Црните кутии се пронајдени , па се очекува анализа и известување за причините. Овој транспортен карго авион, летал на дестинација од Хонг Конг кон Бишкек. Екипажот на авионот бил во мирување 69 часа (одморен) пред полетувањето од Хонг Конг и немале никакви потешкотии до аеродромот во Манас. Тежината на товарот изнесувала 85.618 килограми , што е дозволено бидејќи максимален капацитет на „Боинг 747- 400“ за транспорт изнесува 116.462 килограми.

Од снимката на Гуглмеп на Аеродромот Манас ,се гледа во близина населено место ,за чии жители овој 16 јануари 2017, им донесе тага и болка за најблиските сожители.
 
аеродромот манас киргистан со обележана жолта линија на траекторија и црвена ѕвезда на падот