русија соопштение за 21декември 2012

Вестите тв и интернет порталите,пред некој ден известуваа за масовна хистерија во Руската Федерација пред најавениот 21 декември 2012 (завршеток на календарот на Мајите).Ова е само еден дел на медиите кои користат ваков тип на информација да заплашат,насмеат или привлечат внимание,а се со цел профит.Се известува за хистерија на граѓаните и купување на залихи итн.Граѓаните не треба да бидат вознемирени од овие известувања и спокојно да се подготвуваат за Новата 2013 година.Само како илустрација понеповолен ден на светско ниво,па и во Русија е 11 кон 13 декември,а бидејќи небесната статика е засилена од просечни денови се очекува силен земјотрес поголем од 6.5 по Рихтеровата скала.Зголемена е можноста околу 12 декември 2012 да има проблеми со воздушниот сообраќај,па можна е авионска несреќа. Совет за граѓаните во овој период да бидат повнимателни(да избегнат гужви и сообраќајни метежи,поголеми брзини,да донесуваат радикални емотивни одлуки и сл.)