земјотрес несреќен за 26 лица во Кина

Пред некој ден објавив на астролошки форум за земјотрес кој не очекува во овој период околу 4 август и предвидував магнитуда околу 7 по рихтер.Еве денес се известува за силен земјотрес во Mикронезија (6.9 по Рихтер),а како резултанта за жал делуваше на жителите на југо западна Kина .Погодената област 11км југо западно од областа Венпинг во Јунан 16:30 локално или 8:30 ГМТ.

Локалните медии јавуваат дека ова е најсилен земјотрес во изминатите 14 години за оваа област.во 1977 земјотрес со сола од 7.7 по рихтер во Јунан усмрти15000лица.денешниов земјотрес усмрти 26 лица по првичните информации.Земјотресот е со сила од 6.5 по рихтер -кинески сеизмолошки институт.

земјотрес во јунан 188 мртви 11000 повредени

Comments

последно известување за земјотресот во областа Лудиан Кина

Према Ксинхуанет „уште 179 лица се загинати речиси три дена по силниот земјотрес што го погоди југозападниот дел на Кина, па бројот на загинати се искачи на 589, објавија локалните власти на Кина во средата.
Од пријавените известувања, 504 загинале во најтешко погодените Ludian област додека 72 во округот во Qiaojia.
 
Официјалните резултати известуваат за 2401 луѓе беа повредени ,а уште неколку лица се водат за исчезнати.Земјотресот е со магнитуда од 6,5 степени,но се уште се забележува магнитудата од 6.1 која ја пренесе американскиот институт за геологија.
 
Земјотресот, спрема кинеските известувања е најсилниот во оваа област во изминатите 14 години,а се случи во 4:30 недела (локално време Пекинг време).

најнова вест за земјотресот во провнцијата Јунан Кина

Бројот на жртви по последните вести е искачен на 367,а најголеми човечки загуби(296) се регистрирани во градот Жаотонг во областа Лудиан Кина.Ова место е лоцирано во североисточниот дел на провинцијата Јунан, Ludian округот и е 49 км од Zhaotong одалечено.Претежно е со земјоделско население.Уште една потврда дека земјотресот беше со сила од 6,5 степени во 4:30 (наутро) ден Недела (Пекингшко време), со длабочина од 12 километри.Силата на овој земјотрес различно беше објавен во некои светски геолошки и сеизмолошки институти и варираше околу 6.1 по Рихтер.

нови информации за земјотресо во јунан

Последните извештаји за силниот земјотрес во Кина се за 26мртви и многу повредени.Во наредниве 2-3 дена планетната енергија е нагласено неповолна и се советува зголемена будност и помал ризик во сообраќај.Време е да посетите духовен храм и да дадете ситна донација на сиромашнии подршка мир и љубов кај постарите и изнемоштени лица.