Хасан Роухани 2013

Хасан Роухани
Председател на Иран 2013
Хасан Рохани негова натална карта од општ карактер
Неговиот противкандиадат Мохамед Багер,имаше нагласена политичко кшатријска планетна подршка,а тоа подразбира председател војник.На изборите победи Хасан Роухани, и на овој начин избран е во наводници помирен и либерален реформист.Показател на ваквиот профил на личноста е Сонце во терезија(Вишака накшатра)која е со јупитерова подршка,а Јупитер(Гуру)е сместен во своето седиште во Стрелец и ја истакнува ова наводно ослабена позиција на сонцето Во Терезија.Сонцето е во Бик во Д9,па  оттука ги превзема вибрациите на венера и во Д1 и во Д9.Оваа позиција е потврдена и во Д60(шеесетта карта),каде јупитер е во седиште во спој со Сонце.Аналогно Јупитер-религија и сонце политика се во „брак“ во Д60 ,каде Парашара доделува фактор 3.0 за сила на амсите.Јупитер од Месечина која е во Мина(риби) создава амала јога и ја истакнува силата на мудрост,одмереност и правда.
 
Психологија: „Hawk or Dove?“ прашање на новинар на ЦНН.Одговорот на ова прашање не е црно или бело! Привидно благ и умерен со нагласена потреба за правда,но и под тамас(незнаење) заради татковата карма ,која подразбира попустливост и осетливост на роднини од таткова страна кои можат неповолно да влијаат врз неговата работа.Можна е вмешаност на роднина од таткова страна со некаков корупциски скандал или финансиски шпекулации.
 
Благи предвидувања:
Најголемо искушение за новиот председател Хасан Роухани може да биде неговиот емотивен живот,бидејќи слабоста во неговиот хороскоп е преку венера во девица,која е ослабната иако гради аспект на паривартана јога.Сатурн во транзит е преку сонцето,кој е поврзан со виталноста и здравјето,а сатурновната осмица(осми транзит) не донесува добро во генерална смисла во неговата натална карта.Ова не е ни основна анализа ,а камоли да се говори за прецизни предвидувања,сепак може да се нафрли мала прогноза дека есенскиот период нема да му донесе добро.Можни се и проблеми на здравствено поле ,зголемен притисок над него или неговата работа,а бидејќи марс во месец октомври навлегува во политичкото, но и военото поле на Лав,а сонцето е максимално ослабено заради влијанието на Сатурн во раху накшатра(гочара ефект),се предвидува нестабилен двомесечен период.Треба да се погледне овој период и на мундан план околу 7 октомври 2013, 19 октомври 2013  и пред се 3ноември 2013 е опасен период за него.Извесни се проблеми во неговото работење,а нема да изненади и силен притисок од западот односно соседите,заради внатрешни случувања во земјата.Бидејќи е под Јупитерова заштита(го штитат вишите „божји“ сили),можно е да одбегне атак врз него.Сепак ова зависи од точноста на времето на раѓање ,а бидејќи го немаме сатот на раѓање ова предвидување е нецелосно. 
AttachmentSize
hasan_rouhani_predsedatel_na_iran.rtf9.52 KB

Comments

19 мај 2017 Роухани вторпат

19 мај 2017 Роухани вторпат ја доби довербата од гласачкото тело на Иран за председател.Најголема подршка ја доби во главниот град Техеран.

втора победа на роухани за председател на Иран 2017