Тлото во светот околу 30 март 2019 не мирува!

Западниот брег на јужна америка 6.2 и 5.5 степени
По предвидуваниот период тлото и понататаму сеизмичко активно.
 
Имаше неколку умерено силни земјотреси и активирање на вулкан околу предвидуваниот период.Последна вест е за уште еден еден силен земјотрес 6.2 степени по рихтер ,околу 27 км од Света Елена западниот брег на Еквадор, и за два послаби земјотреси,едниот во Хрватска ,а а другиот во Турција, а кој ги вознемирил излезените гласачи и  допринел да се попречи гласањето на изборите кои се одржувале во Турција. Силата на овој умерен земјотрес е со 4.9 степени по рихтер близу градот Аџпајам и длабочина околу 7 километар.Забележано време е 14:30 минути.
мапа со државо Еквадор и Перу два земјотреси 6.2 и 5.5 степени
Додека го пишувам овој пост,се ажурираше сајтот на УСГС (геолошки институт на САД), со објава на уште еден умерено силен земјотрес 5,5 степени по рихтер., 126 километри југо западно од Чимботе во Перу.
 
Астролошки земјотресите под 5.5 степени не се третираат посебно ,бидејќи ваквата магнитуда е позачестена и не е некое предвидување да се спомне ,освен доколку за предвидуваната регија ,Ваквата сила е невообичаена и со поретка периодика во минатото на земјата.
Предвидувањето за оваа тектонска развиженост е објавено пред неколку месеци ,како видео запис и како текстуална информација.
 
извор на веста за силоата преземен од УСГС:
 
  • M 6.2 степени рихтер - 27km северно од Санта Елена, Еквадор
 
Време: 21 март 2019 07:04:04 (ГМТ)
Локација: 1.986 ° јужно 80.808 ° западно
Длабочина:18,5 км
 
-------------
  • M 5.5 степени рихтер - 126km југозападно Chimbote, Перу
 
Време: 31 март 2019 15:27:57 (UTC)
Локација: 9.958 °јужно 79.326 °западно
Длабочина :26,7 км
 
---------------
  • М 5.0 степени рихтер - 10км НЕ од Аџпајам, Турција
 
Време: 31 март 2019 11:30:17 (ГМТ)
Локација: 37.514 ° северно 29.384 ° источно
Длабочина : 10,0 км