предвиден пожарот во Кина

Предупредувањето од пред некој ден дадено од Симеон Атанасоски за сложените астролошки денови и можни несреќи и природни непогоди:

1.Беше дадено предвидување за пожар,а само за илустрација се два големи пожари со жртви во Кина –провинција Хунан и пожарот во Ирска( пиварата Гинис во Даблин) 

2. Беше дадено предвидување за земјотрес поголем од 6.5 по Рихтер

-се случи на 19декември 2009 земјотрес во Тајван со магнитуда 6.4 по рихтер

Во истиот период 19-20декември имаме рекорден број на т.н. вулкански земјотреси околу 2000 на број што е реткост.

Извор на информација (CNN) – Повеќе десетици илјади луѓе(преку40 000) ги напуштиле своите домови, откако научниците предупредиле за можна ерупција на  вулканот  Мејон на Филипините.

3.Беше предвидено за неповолноста на овие денови,а само како потсетување е скоро за двојно зголемување на несреќите,собраќајни удеси,а за жал здравствените работници имаа многу работа околу скршеници и повреди кои во дадените денови се дуплираа.Ова се должи на влијанието на планетата Марс преку полето на водолија која владее со долните екстремитети пред се подколеница и секако стелиумот на планетите во стрелец ,кои допринесоа за повреди на колкови и бутниот дел.Беше упатен апел да се внимава,а на верниците и да превенираат со молитва во локалните храмови!

 

4.Авионскиот собраќај беше тотално блокиран заради лошите временски услови(денес јавуваат за несреќа во Јамајка),а имаше несреќи во железничкиот сообраќај (возовите Евростар чудно застанаа под Ламанш и 40 повредени во  Хрватска при железничка несреќа).За патниот собраќај не треба посебно да се коментира.Собраќајните несреќи се зголемија за двојно во поголем дел од светот.

 

5.Се даде предвидување да се внимава на избрзани одлуки поврзани со висок напон (вклучување),а оваа опасност се појави токму во предвидениот период заради енормно ниските температури.Медиумите јавија за прекини на напојувањето и човечки несреќи.