неповолни денови внимателно

Неповолен период од 17 до 21декември 2009 ,мора да се спомне за да се избегнат несакани проблеми(сообраќај,опасен алат,лизгави и влажни места и сл.Се советува претпазливост во сообраќај,вклучување на висок напон,па одбегнете непромислени избрзани одлуки и сл.Овие денови се можеби најтешките во декември 2009,а тоа ќе се забележат светските мидиуми,со ТВ известувањата за собраќајни несреќи,пад на авион,одрон на земјиште или земјотрес поголем од 6.5 по рихтер и сл.Бидејќи планетната енергија е во стрелец и и се нагласени човечките знаци,извесна е некаква индустриска хаварија,подметнат пожар(Кина),човечки загуби и сл.Големата е можност за тероризам во светот,па не треба да се биде астролог, за да се потенцираат предвидувања за подметнати експлозивни направи во кризните региони,Авганистан-Пакистан,Ирак.Можен обид за атантат или пресметка на банди.

Во Република Македонија,делумно и ублажено ќе се почувствува оваа неповолно планетарно влијание,па кажаново е за да се превенира и заштити.Верниците нека донираат свесност за заштита од зло, во локалните храмови.