Земјотрес во Мексиканскиот залив и Калифорнија магнитугда 6.9

3 август 2009 17:59:56 (УТ) забележани се најмалку четири силни потреси 5.8, 6.9, 5.0, и 5.9 по рихтеровата скала во Мексиканскиот залив, од кој најсилниот на латитуда +29.066  и лонгитуда -112.871 ,а на длабочина од 10 км со сила од 6.9 по рихтер.Во вакви моменти донирајте свесност за мир на жителите во погодениот регион и да не дојде до жртви.

земјотрес мексико калифорнија

 Само пред неколку дена беше дадено предвидување за неповолните денови во август,а треба да се истакне дека овие потреси се резултанта на помрачувањето пред неколку дена.Предвидувањето на линкот  е дадено за да свесноста се подигне на повисоко ниво за да се ублажат неповолните денови.