Авионска несреќа во Италија

 

Пад на авион од типот Цесна 650/3 ,во близина на местото Тригорија ,кој летал на релација Рим-Болоња.

извор

http://aviation-safety.net/database/record.php?id=20090207-0

Претходно беше дадено предвидување за пад на воздухопловно средство кое за жал почна да се остварува.Се уште Важи останатиот дел од даденото предвидување.

Затоа се советува поголема будност во сообраќајот до 14фебруари 2009,како за пешаците така и за возачите.Предвидувањето е со помош на ведската астрологија попозната како Џотиш.