zemjotres peru i kalifornija

Два силни земјотреси во Калифорнија и Перу

Земјотрес во Перу со силна магнитуда од 6.9 рихтер
Среќна околност е дека епицентарот на земјотресот е во слабо населена областа-Тамбо во централен Перу.
 
 Земјотресот се случил во 23 часот 21 минути (гриничко време GMT) и епицентар околу 43 километри (И, СИ)источно-североисточно од областа Tambo.Истата облас е југоисточно(467км) од главниот град на Перу Лима.
Локалните медиуми објавија дека земјотресот бил почувствуван и во делови на Лима и во многу поголеми градови , Куско
Syndicate content