arhitekti

Познати светски Архитекти

Вовед во астро анализата на познати архитекти во светот
 
 
Кензо Танге
 
архитект кензо танге црта на табла црбо бело  300 пиксели
Препознатлив на Македонците , апосебно на Скопјаните по победата на конкурсот за урбано решение на Скопје по земјотресот.И изненадување или не неговото сонце е во

Мисли од архитектот Мис ван де Рое

Mies van de Rohe
 
Архитектура почнува кога ти внимателно спуштиш две тули заедно. Таму почнува.
(Лудвиг Мис ван дер Рое)
 
Средствата мора да бидат потпомогнати на крај и со нашите желби за достоинство и вредност.
(Лудвиг Мис ван дер Рое)
 
Syndicate content