јапонски космонаут

Јапански косманаутки

Chiaki Mukai родена на 6 мај1952 во Татебајаши Јапан е прва жена космонаут во вселената.Нејзиниот сончев знак Овен ја нагласува пионерската природа и успехот кој го постигнала.Нејзината професија лекар е поврзана со хороскопскиот знак Девица каде е поставена нејзина месечина.Таа има поминато 23дена 15сата и 39минути во вселената.

Syndicate content