луто

вкусовите на хороскопските знаци

Зодијачките знаци уживаат во вкусната храна во зависност од нивната комбинација на сончевиот знак, лагна(подзнак),месечев знак,најсилната планета  итн.Подоле дадени се вкусовите на хороскопските знаци по ведскиот принцип и петте основни елементи во наталната карта.Тоа се: огон,земја,воздух,етер и вода.Нивното взаемно помешување во различни соодноси ги дава основните вкусови.Ајурведа познава шест вкусови

сладок-рак,бик,риби,јарец,скорпија,девица

кисел-земја+огон

солен вода+огон

луто ваздух + огон

горко воздух+етер

опоро 

Syndicate content