астрономија

Прецесија во ведската астрологија

Прецесија ,различни прецесии

 

Пресесекот на еклиптиката и небескиот екватор се сечат во 2 точки кои се наречени пролетна и есенска рамнодневница или еквинокциски точки.Истите ретроградно полека се враќаат кон запад за 50,24 секунди на годишно ниво.

Појаснување:

Syndicate content