Авионска несреќа во Боливија ден по помрачување

аеродром Рибералта авионска несреќа

Авионска несреќа во северниот дел на Боливија при што загинале 8 лица од 18 лица во авионот.Според државната новинска агенција АБИ,авион со 18-те патници се урна во неделата(3ноември2013),при слетување во Боливија .Пилотот и копилотот преживеале,но спрема ББц се во тешка здравствена состојба.Несреќата се случила при слетување,на самиот допир со пистата авионот се запалил.Десет други лица биле повредени во авионската несреќа на Рибералта(Riberalta) аеродромот, 1000 километри одалечен од Ла Паз-изјаваХозе Луис Переира,директор на болницата во Riberalta.
Авионот, кој припаѓа на локалната авиокомпанија Аерокон(Aerocon), се упатил кон Тринидад, а според некои сведоци, излетал надвор од пистата и се запалил. Седум 
лица не се идентификувани досега, бидејќи тие беа пеплосани(јагленисани) по несреќниот удар.Отежната околност за спасување на преживеаните ,бил поројниот дожд кој ги попречил спасувачите побрзо да интервенираат Претседател на Боливија Ево Моралес на семејствата на настраданите во несреќата им упатил изрази на сочувство.боливија северо западен дел авионски пад географска локација
AttachmentSize
avionski-pa-bolivija-solarna-eklipsa-3-noevri-2013.jpg70.27 KB
avionski-pa-bolivija-solarna-eklipsa-3-noevri-2013-foto.jpg47.52 KB
avionski-pa-bolivija-solarna-eklipsa-3-noevri-2013-foto2.jpg24.5 KB
avionski-pa-bolivija-solarna-eklipsa-3-noevri-2013-foto4.jpg83.07 KB
avionski-pa-bolivija-solarna-eklipsa-3-noevri-2013-foto5.jpg79.66 KB