Simeon's blog

авионска несреќа фатална за американската пејачка Jenni Rivera

 Натална карта без сат и минут на раѓање на Долорес Џени Ривера трагично загината во авионска несреќа.

русија соопштение за 21декември 2012

Вестите тв и интернет порталите,пред некој ден известуваа за масовна хистерија во Руската Федерација пред најавениот 21 декември 2012 (завршеток на календарот на Мајите).Ова е само еден дел на медиите кои користат ваков тип на информација да заплашат,насмеат или привлечат внимание,а се со цел профит.Се известува за хистерија на граѓаните и купување на залихи итн.Граѓаните не треба да бидат вознемирени од овие известувања и спокојно да се подготвуваат за Новата 2013 година.Само како илустрација понеповолен ден на светско ниво,па и во Русија е 11 кон 13 декември,а бидејќи небесната статика е

Како да се учи денес

Знаењето(науката) која доаѓа преку шастрите(ведските свети списи) е неограничена, и вештината(уметноста)да се научи е голема, времето што го имаме е кратко, и нашите можности да научиме е со пречки.

Затоа изберете за учење она што е најважно, исто како што лебед пие само млеко во вода.

Пресметка на мајите за крајот на времето

Во древната архитектура на Мајите,имаме докази дека ја познавале сферната астрономија и деклинација на ѕвездите .drevna_astronomija_majiНа одредено место (поволно за набљудување) била поставена опсерваторија наречена Каракол "Caracol",која се користела за набљудување и пресметување на астрономски координати,како и максимална деклинација на планетите ,кон северна и јужната хемисфера.Нивните мерења и денес делуваат интересно и актуелно,пред се з

околу 2012-та година

Нострадамусовите наводно ново откриени предвидувања, koi наводно неговиот син ги поклонил на папата урбан 7 ,не сум имал време да ги проучам ,но по кусиот напис објавен на интернет страните можам да земам за право да ги коментирам.

Macedonian blog Vedic Astrology 23 Септември, 2006 - 06:32

сопствен блог

отворете си сопствен блог

Syndicate content