Simeon's blog

Заха Хадид допринос во архитектурата

Заха Хадид(Dame Zaha Mohammad Hadid) Сонце во Терезија и Месечина во Близнаци - Британска архитектка(со ирачко потекло) , добитничка на наградата Притзкер, почина на 65-годишна возраст.Пионер во полето на параметрицизмот,кој се потпира на алгоритми создадени преку компјутерски софтвер , а кои „манипулираат“ односно го решаваат поставениот дизајн на архитектонскиот објект или простор,намештај,облека итн.Тоа подразбира и „отворена порта“ за дизајни креирани со алгоритми.Заха Хадид внатрешен озглед на спортски стадион

Оскар 88 победници

СИТЕ ДОБИТНИЦИ НА 88 ОСКАР 2016
листа на победници: 
 
Најдобар игран филм 
 
Добитник на Оскар: Spotlight
 
 
Room
The Big Short
Bridge of Spies
Brooklyn
Mad Max: Fury Road
The Martian 
The Revenant
 
 
Најдобра главна машка улога 
 
Добитник на Оскар

Предвидувано дека Орав ќе биде под притисок

При крајот на 2015 на прашањето Што ја очекува РМ во 2016 , на повеќе медиуми беше предвидувано за притисок кон амбасадорот на европската унија во република Македонија , Аиво Орав.Недвосмислено дадов, предвидување за 20 до 23 јануари 2016 цитирам„Орав под притисок“. Еве денес ,медиумите ја пренесуваат неговата изјава дека е под притисок односно ,дека се жали на закани упатени кон него и кон неговите европски колеги. Оваа изјава само го потврдува даденото предвидување кое се покажа прецизно до ден.

Листа на филмови номинирани за 88-та Оскарова награда

Комплетна листа на филмови за 88-та награда Оскар-филмската Академија
 
За најдобар филм(BEST PICTURE)
 
The Revenant
Room
The Big Short(Големо Кратење)
Bridge of Spies(Мостот на шпионите)
Brooklyn (Бруклин)
Mad Max: Fury Road
The Martian (Марсовец)
Spotlight
 
BEST ACTOR(Најдобар актер)
 
Leonardo DiCaprio – The Revenant<

Мундано Предвидување новогодишни вести на Алфа

ganesh-2016Каква ќе биде 2016 на мундано поле (астролошко) во светот и Македонија? Дел од интервјуто на Симеон Атанасоски објавено во вести на Алфа телевизија новинарка Пандорче Антевска и снимател Сашо Тренчев снимано декември 2015.

Република Македонија и Светот во 2016

папа Френцис , Барак Обама , Владимир Путин , Башар ел Асад ,

Астрологија Предвидувања за 2016 Македонија Свет

Што не очекува во Република Македонија во 2016,првични нефилтрирани информации.Анализата на мундан план за Република Македонија,премиерот Никола Груески,Зоран Заев ,Шекеринска,папата Франциско Путин,Обама,Асад,Роухани...

Најважните денови во 2016 кои треба да се одбегнат за патување со авион или во сообраќај ,посебно кога се метежи и гужви.Во наредниот период следат подетални анализи на предвидувањата.

линкови во атачментот од јануари до декември 2016

Предвиден голем терористички акт ој може да ја преокупира светската јавност

Последните настани со атентатите во Париз ,за жал само ја потврдија сериозната закана која ја пренесуваа планетните осцилации врз планетата Земја.Претходно предвидуваните периоди со помош на ведската астрологија,доведоа до најмалку 8 силни земјотреси во дадените денови ,а  пагањето на рускиот ербас А321 на компанијата Метроџет како акт на тероризам се уште е меѓупрвите наслови во новинските написи.Терористичките напади во Франција се во дадените денови ,а цитат сам по себе говори за предвидувањето и не треба појаснување.

Повторно уште два силни земјотреси околу 7 рихтер Кокимбо Чиле

црвен триаголник и напишано земј извичник тресПовторно силни земјотреси кои се предвидуваа!

Разни наменски подзнаци во ведската астрологија

Удаја Лагна -моментот кога новата душа се поврзува со почетокот на нејзиниот нов живот на планетата Земја.
Најчесто за удаја лагна се подразбира терминот асцендент
 
Аруда лагна-Лагна поврзана со владателот на првата куќа за колку места се одалечил од својата позиција.Има специјални правила за пресметка и негова важност при предвидување.

Очекуван силен земјотрес со магнитуда околу 7 рихтер

црвен триаголник со опасност знак земјотрес и извичникЧиле утринава е погоден од 2 силни земјотреси од кој посилниот е со магнитуда од 6.8 степени по Рихтеровата скала.Епицентарот е во близина на чилеанскиот крајбрежен град Кокимбо-извор на веста (УСГС) Геолошкиот институт на САД.Првиот земјотрес бил со епицентар на околу100 километри североисточно од Кокимбо, на длабочина од 12 километри, а вториот на

Syndicate content