Simeon's blog

Предвидена ерупција на Вулкан

Ерупција на вулкан се предвидуваше за 11 јуни 2016 ,а потврда за прецизноста на информацијата е Ерупцијата на вулканот Булусан(Филипини) пропратен со 100 мали земјотреси како последица на силната ерупција и пепел исфрлена на 2 км над вулканот.Потврда за објавеното предвидување при крајот на 2015 ,говори само за себе и не треба посебен коментар.

Предвидување во декември 2015 за земјотрес во Тајван потврдено

tajvan-eq-majЗЕМЈОТРЕС ВО ТАЈВАН потврдено предвидување објавено и на тв медии , како и неколку пати на ФБ профилот за АС Ведик.Ова предвидување е прецизно и во локација(до 100км од Тајван) и во ден и во време па ги задоволува трите фактори за точно предвиден настан на мундан план.

Марс најблизу до Земјата

Црвена планета Марс заедно со нејзините сателити Демос и фобос ќе престојува на најблиската точка до Земјата.Оваа е редок настан кој се јавува на секои 11 години.Во овој период Марс може да се види со „голо око“
марс 2016 и 2018 со минимално растојание до земјата
Денес на 30 мај Марс ќе биде околу 76 милиони км далеку од Земјата(0.503 АУ-астрономски единици).Во оваа положба треба да

Поплави по 20 години во Германија

Астролошки аспект за поплави пред 20 години и 2016
 
марс,јупитер сатурн кендра поле (квадрат) предизвикаа поплава со жртви во Германија.
Во 1994-95 јас објавив предвидување за поплави во Централна европа за даден период пролетт 1995 кое се потврди со поплави во поголемиот дел од Европа пред се централниот и северо западниот дел.
 
поплавите пред некој ден треба да се нотираат со повторување на „планетните квадрати“ на куџа,гуру шани.Овој аспект дејс

Пад на 2 мали авиони во предвидуваните денови

Авионски падови во Хонолулу

мапа со локација на падот на авион во Кауаи

Активирање на вулкан во Индонезија

За неполн ден се активираа три вулкани на диаметрално спротивни места од планетава Земја.Најпрво Проработе Етна на Сицилија

активен вулкан етна планината и чад со црвен огин

Предвидувани авионска несреќа и тероризам за мај 2016

Пред месец дена беше дадено предвидување за тешките денови на мундан план во светот и беше нагласено дека во месец мај, следат најмалку два силни земјотреси кои ја поминуваат 7 црта на Рихтеровата скала.Ова беше постирано и на мојот ФБ профил , и беше напоменато за авионски падови ,како и за тероризам врз цивили.

Евровизија 2016 Копенхаген

Евровизија 2016 14 мај 2016 Копенхаген

Планетен распоред на евросонг 2016 доминантни планетни вибрации. 

12,8,7 по 3 пати застапени месечини 1,4,6,8,9,11,12 нема само Лав (Чандра), 

марс(Куџа) девица и лав

меркур(Буда) терезија и јарец,риба

интересно нема меркур во водолија

венера(Шукра) доминантно поставена во терезија и стрелец 

сатурн(Шани) риби,водолија и скорпија

Раху 7 терезија нагласено

Сарасвати

Таа е хинду божицата на знаењето, учењето и креативните вештини.Нејзиното име е сложен збор на '' SARA ' и '' SVA '', што значи "Суштината на себе".
По стихови на посветена молитва, Upanishad прашува за тајната на слободата и ослободувањето (Mukti). Одговор Сарасвати во Упанишад е:

++Божицата Сарасвати++

Помин на Меркур преку Сонцето редок феномен

Денес од утринските часови Меркур поминува преку сонцето-редок феномен

Syndicate content