Simeon's blog

Образование и идеологија Председателски избори во САД 2016

Клинтон Трамп во септември неофицијални анкети на гласачи проверени како би гласале по ниво на завршено образование и идеологија.

резултати септември 2016 председателски САД образование

Председателски избори во САД 2016 дебата возрасна група

Првата дебата помеѓу Хилари Клинтон и Доналд Трамп статистика на гласачи

резултати од септември 2016 клинтон трамп за председател на САД

Приказна за Саде Сати на планетата Сатурн

Оваа приказна има 8 делови ,а всушност е астролошката приказна за планетата Сатурн и казната која ја испорачал за гордиот крал Викрама(Викарама) . Оваа приказна  е наменета за лицата кои порачале ведска натална карта (треба да ја прочитаат лицата кај кои влијанието на Сатурн) , за да им ја олесни нивната моментална состојба.Јас оваа приказна сум ја раскажувал специјално „изменета“ за лицето кое ги трпело силните неповолности на Сатурн , за да го заштити и за да дојде до посакуваната мудрост,среќа и слобода во неговиот живот.

Аспект Сатурн во Скорпија и Јупитер со Раху во Лав

Двете затемнувања годинава (2016) и влијанието на Сатурн во Скорпија(марсово поле) и Јупитер и Раху во Лав ,а аспектирано хороскопското поле на Меша(Овен повторно марсово поле) ,што може да доведе до болести предизвикани од нехигиена(чума,свински или птичји грип) пред се на преносители-заразени животни,глувци,болви и лица кои транзитираат од воени региони.Овој аспект се активира пред пролетта 2016 и незгоден е по август - октомври 2016.
затемнувања во 2016 мапи југ оисток на африка и индија кина индонезија

Мир со Вас во 2016

раце кои придржуваа запалено кандилце

2016 астролошки доминантни бои

Боите кои преку планетните осцилации , може да доминираат во 2016 година!

палета на бои кои се предвидуваат за 2016 сива,сребрена,циклама,светло окер, петролеј зелена

Празнични денови во 2016 Република Македонија

Празнични денови во 2016 во Република Македонија (за сите граѓани):
 
1 Јануари (петок) Нова Година
7 Јануари (четврток) Прв ден на Божиќ
1 Мај (недела) Ден на трудот – Понеделник неработен ден
2 Мај (понеделник) Втор ден Велигден
24 Мај (вторник) „Св. Кирил и Методиј"
7 Јули (четврток) Рамазан Бајрам, прв ден на Рамазан Бајрам
02.

Мундан план настани кои се предвидуваат за месец октомври ноември 2015

Околу 25 октомври 2015 небесната статика повторно е со максимален интензитет и подготвена да испорача силен притисок врз хороскопите на луѓето.Пред се ќе се забележат повеќе ударни и топ вести во светот,па сообраќајни несреќи,одрон и свлечишта,земјотрес и паѓање на воздухоплов е нагласено.Се предвидува околу овој период земјотрес во светот со м

Авангарда во скулптурата денес

Еве една идеја за трим патека покрај кејот на Вардар во потегот парк преку Карпош 1,2,3,4 до Влае.Секако и дека и останатите места во РМ можат да предложат и се сложат за слична скулптура.Ова инаку е оргинална скулптура и го рефлектира трендот во кој обликот и формата препознаваат емоции од секојдневието представени во грандиозна големина.Оваа скулптура може да послужи и за напорно искачување, велосипедска капија или заљубени парови кои чекаат дождот да помине.Само да се знае дека на скулптурата (штипката)е веќе издлабено со иницијали АС ВЕДИК. 

Syndicate content