Simeon's blog

Џаимини основни точки за анализа искуства

Џаимини пристапот на анализиа и давање предвидување,подразбира составување на сетови на правила кои можат да делуваат архаично и пред се да збунат во проценката  и селекцијата ,која метода да се одбере.Метода ,подразбира од најразновидните т.н.

двоношци четвороношци и рептилни знаци во зодијакот

двоношци

Митуна (Близнаци), Канија (Девица), Тула (Терезија-Вага), Кумба (Водолија) и првата половина на Данус (Стрелец)

четвороношци:

Меша (Овен Вришаба (Бик),  Симха (Лео), Првата половина на Макара (Јарец) и втората половина од Данус (Стрелец)

рептилни знаци во зодијакот

Вришчика(Скорпија) ,Мина(Риби),Карка(Рак) и втора половина од Макара (Јарец)

 

Сео и оптимизирање на веб страна

"Google не сака двојна содржина", Линкидин,Ју туб ,Твитер, Фејсбук страници создавајте оргинални описи кои не се повторуваат(copy-paste)прилагодете ја секоја лична биографија, сменете редослед, внесете нови информации односно -без повторување

услуга - едношалтерски систем Се на едно место - Важно клиентот да не скока од текст на текст или да не му е јасно што му нудите ,како инфо или како услуга со цена,квалитет испорака итн. Еден Шалтер со сите информации најдобра опција.

Перигеј и Апогеј на Земја Месечина за 2018 година

Месечина најблиску и најдалеку во 2018

 
Најблиската точка(перигеј) меѓу две координати.Може да биде помеѓу 
Земјата и Месечината, или меѓу Земјата и Сонцето.Апогеј е најодалечената точка во однос на некое набљудувано тело.
 

Перигеј и Апогеј

 
1 Јануари 15 Јануари
30 Јануари 11 Фебруари
27 Фебруари 11 Март
26 Март 8 Април
20 Април 6 Мај
17 Мај 2 Јуни
<

Малавја Јога

МАЛАВЈА ЈОГА
Шукра-Венера со сила во Варгите и поврзаност со повеќе типови на Лагни
 
Дефиниција.

Астрономска Астролошка Поделба на денот

Ариевските Астрономи имаат прецизна поделба на времето која зачудува и денеска.

1 ден е поделен на 60 ghati (гати)

1 гати е поделен на 60 vighatis(вигати)

1 vighati е поделен во 60 Липта(липти)

1 липта е поделена на 60 Vilipta (вилипти)

1 vilipta е поделена на 60 пара (пара)

1пара е поделена на 60 Tatparas (татпара)

оттука еден ден е со времетраење од:

60 гати x 60 Вигати x 60 Липти x 60 Вилипти x 60 Пара x 60 Татпара

вкупно = 46656000000

Удаја Лагна прва куќа

Udhaya Lagna се формира врз основа на должина и ширина на одредено место, при изгрејсонце и зајдисонце. Udhaya Lagna се движи во насока на часовникот во Хороскопот,а го менува својот Raasi приближно на 2 часа. Првата Udhaya Lagna во денот започнува од позицијата на сонцето во зодијакот на изгрејсонце. На пример, за време на средината на фебруари до средината на март, сонцето ќе биде во Kумба Raasi. Значи, Udhaya Lagna во раните утрински часови ќе биде Кумба Udhaya.

Проблеми со потемнети места на забите

Проблеми со забите со темни дамки(црни точки) 
Зошто се случува?
Причина:
слојот под емајлот почнува да се еродира.
Syndicate content