Simeon's blog

Земјотрес 6.6 степени Рихтер Ванату во даден период

Земјотрес 6.6 рихтер,длабочина 46.9 км 105 км западно-северо западно од Сола Ванату

Златен Глобус 2019

Златен Глобус 2019 
на дното англиска верзија
на имињата на сериите,глумците и филмовите
 
Победнииците се со затемнети букви
 
Категории на филмови
Најдобар филм - драма
 
Црн Пантер
Црн Клансман
Бохемија рапсодија
Ако Бил Стрит може да зборува
Родена е ѕвезда

Силен земјотрс во Бразил од 6.8 степени по Рихтер

Предвиден земјотрес јавно презентиран!
Во новогодишното мое обраќање се предвидуваше земјотрес поголем од 6.5 степени по рихтер.Последна вест е за силен земјотрес 89 километри западно од Тараука Бразил и магнитуда од 6.8 степени по рихтер.Земјотрес се активира во 14;25 по локално време,а длабочина е 575 километар.
 
мапа на земјотрес 6.8 степени Бразил

Откажување на летови сообраќајни незгоди напаѓан снег

проблеми вои авионски сообраќај
 
Најмалку 120 закажани летови од Минхен Германија се откажани.Силно невреме  „нападнат снег“ до 50 цм, слаба видливост на теренот на аеродромот и во регионот ,проследено со ветер го отежнуваат сообраќајот на аеродромот во Минхен.
 
верижни судари ви Македонија во Босна
 
Во Македонија порталите јавија за неколку собраќајни несреќи , но и за поредок вид на верижен судир (кај 3 чешми Велес-Штип).За нов

2019 мундан план предвидување прва половина од годината

Што го очекува светот во 2019 ,прв дел од предвидувања на мундано поле со помош на сидералниот концепт на источната Џотиш астрологија,Јануари до мај проблематични денови за патување како и промени во светот на економски и политички план.Почеток на воени дејствија,економски флуктации ,непогоди земјотреси,поплави.Првиот период за силен земјотрс во светот и патни несреќи од 4 до 8 јануари 2019.Сериозен инцидент на воздухопловен сообраќај - можен авионски пад.

Честитка од астро сајтот АС ВЕДИК за 2019 година

Мир со Вас во 2019!

астро сајтот АС ВЕДИК со честитки за 2019 сина позадина со ѕвончиња

Астро Интервју за порталот Точка

Симеон Атанасоски мундана застрологија за портал точка

Силен земјотрес 6.8 рихтерови Јонско Море, јужна Грција

 
Очекуван земјотресен период ,предвидуван во декември 2017 објавен и во видео прилог каква година не очекува во светот.истиот се осети и во Македонија и во Албанија.
Магнитуда од 6.8 рихтерови во Јонското море ,а забележано време е 22:54:51(UTC) извор ЕМСЦ.со плави букви напис земјотрес 6.8 рихтер и мапа на грција mouzaki

Ведски системи на предвидување аруда пада

Повеќето Џотиш астролози во своите коментари на системот за предвидување на  Џаимини истакнуваат дека најпрво мудрецот Парашара го има пренесено во најкуса форма на знаење во „Брихат парашара Хорашастра“ , но Џаимини го има доведено на ниво на практична примена.Поглавјата 29 и 30 ги објавуваат со „вирусно“ знаење овие информации за влијанието на „сенкитена планетите во однос на зодијакот.

Петок тринаестти или Петок 13 верувања и демистификација

ПЕТОК13

Прашање за Бројот 13 (тринаесет)
 
Добив прашање што преставува бројот 13 па еве дел од одговорот.
 
 
 
На самите мои јавни Тв почетоци во 1992-93 на прашањето што е астрологија,повеќе забавно, еден дел од мојот одговор беше поврзан со бројот 13.Истакнував дека зборот АС=1 и зборот ТРО=3 и Логос или заедно АС1+ТРО3+ЛОГОС =АСТРОЛОГИЈА наука за 13-ката.
 
Во мојата секојдневна пракса и теорија (употребувам Ведската Астролог
Syndicate content