Simeon's blog

Мир со Вас во 2016

раце кои придржуваа запалено кандилце

2016 астролошки доминантни бои

Боите кои преку планетните осцилации , може да доминираат во 2016 година!

палета на бои кои се предвидуваат за 2016 сива,сребрена,циклама,светло окер, петролеј зелена

Празнични денови во 2016 Република Македонија

Празнични денови во 2016 во Република Македонија (за сите граѓани):
 
1 Јануари (петок) Нова Година
7 Јануари (четврток) Прв ден на Божиќ
1 Мај (недела) Ден на трудот – Понеделник неработен ден
2 Мај (понеделник) Втор ден Велигден
24 Мај (вторник) „Св. Кирил и Методиј"
7 Јули (четврток) Рамазан Бајрам, прв ден на Рамазан Бајрам
02.

Мундан план настани кои се предвидуваат за месец октомври ноември 2015

Околу 25 октомври 2015 небесната статика повторно е со максимален интензитет и подготвена да испорача силен притисок врз хороскопите на луѓето.Пред се ќе се забележат повеќе ударни и топ вести во светот,па сообраќајни несреќи,одрон и свлечишта,земјотрес и паѓање на воздухоплов е нагласено.Се предвидува околу овој период земјотрес во светот со м

Авангарда во скулптурата денес

Еве една идеја за трим патека покрај кејот на Вардар во потегот парк преку Карпош 1,2,3,4 до Влае.Секако и дека и останатите места во РМ можат да предложат и се сложат за слична скулптура.Ова инаку е оргинална скулптура и го рефлектира трендот во кој обликот и формата препознаваат емоции од секојдневието представени во грандиозна големина.Оваа скулптура може да послужи и за напорно искачување, велосипедска капија или заљубени парови кои чекаат дождот да помине.Само да се знае дека на скулптурата (штипката)е веќе издлабено со иницијали АС ВЕДИК. 

Есенска Рамнодневница светлосно прекршување

Есенска и пролетна рамноденица!
 
Пролетта и есента не почнуваат во даденото време!

Познати изреки на архитектот Кензо Танге

Тоа беше повеќе од четврт век пред тоа,кога почнав да зборувам за Важноста на комуникација и информациите во современото општество.

Телевизиски награди ЕМИ за 2015

Еми златна статуетка со број 67 за 2015 година ЕМИ 2015 награди за ТВ серии
 
По осми пат наградата ЕМИ за актерот Jon Hamm во серијата „Mad Men“, а веб порталите известуваат за првата наградена афроамериканка-познатата актерка Viola Davis , која за улогата на професорката Annalise Kea

Гана Љубовна Формула број 2

Гана Љубовен однос груба пресметка на складност помеѓу машко и женско
најдете дали вие и партнерот сте божествена,човечка или демонска енергија.Но грешка е ако помислите дека демонските енергии немаат склад.Во ведскиот систем како складни се третираат машко дева(божји)+ женско дева(божји),но и машко со демонски + женско со демонски одлики.Добар љубовен однос е и помеѓу две манушја или човечки раѓања.
Syndicate content