Simeon's blog

Астрономска Астролошка Поделба на денот

Ариевските Астрономи имаат прецизна поделба на времето која зачудува и денеска.

1 ден е поделен на 60 ghati (гати)

1 гати е поделен на 60 vighatis(вигати)

1 vighati е поделен во 60 Липта(липти)

1 липта е поделена на 60 Vilipta (вилипти)

1 vilipta е поделена на 60 пара (пара)

1пара е поделена на 60 Tatparas (татпара)

оттука еден ден е со времетраење од:

60 гати x 60 Вигати x 60 Липти x 60 Вилипти x 60 Пара x 60 Татпара

вкупно = 46656000000

Удаја Лагна прва куќа

Udhaya Lagna се формира врз основа на должина и ширина на одредено место, при изгрејсонце и зајдисонце. Udhaya Lagna се движи во насока на часовникот во Хороскопот,а го менува својот Raasi приближно на 2 часа. Првата Udhaya Lagna во денот започнува од позицијата на сонцето во зодијакот на изгрејсонце. На пример, за време на средината на фебруари до средината на март, сонцето ќе биде во Kумба Raasi. Значи, Udhaya Lagna во раните утрински часови ќе биде Кумба Udhaya.

Проблеми со потемнети места на забите

Проблеми со забите со темни дамки(црни точки) 
Зошто се случува?
Причина:
слојот под емајлот почнува да се еродира.

Предвидувања за Население во Индија и Кина до 2100

 

 

година

Мисли поврзани со ведската астрологија

„ Светлината на оваа наука(џотиш - астрологија) не треба да бидат пренесена на мажи кои се љубоморни, кој ги оддаваат знаењата ,кои престојуваат со наставник нецелосно (напуштање на студии на половина пат без да се постигне совршенство), оние кои вршат зли дела и оние што се злонамерни ". Сурја Џатака

религија географска област расна припадност Председателски избори во САД 2016

Анкета Клинтон Трамп пред председалските избори во САД 2016, спроведена меѓу регистрирани гласачи.Табела на однос религија,географска област,дипломирани белци и расна разлика.

изборна трка САД географија религија и расна определба анкета

Образование и идеологија Председателски избори во САД 2016

Клинтон Трамп во септември неофицијални анкети на гласачи проверени како би гласале по ниво на завршено образование и идеологија.

резултати септември 2016 председателски САД образование

Председателски избори во САД 2016 дебата возрасна група

Првата дебата помеѓу Хилари Клинтон и Доналд Трамп статистика на гласачи

резултати од септември 2016 клинтон трамп за председател на САД

Приказна за Саде Сати на планетата Сатурн

Оваа приказна има 8 делови ,а всушност е астролошката приказна за планетата Сатурн и казната која ја испорачал за гордиот крал Викрама(Викарама) . Оваа приказна  е наменета за лицата кои порачале ведска натална карта (треба да ја прочитаат лицата кај кои влијанието на Сатурн) , за да им ја олесни нивната моментална состојба.Јас оваа приказна сум ја раскажувал специјално „изменета“ за лицето кое ги трпело силните неповолности на Сатурн , за да го заштити и за да дојде до посакуваната мудрост,среќа и слобода во неговиот живот.

Аспект Сатурн во Скорпија и Јупитер со Раху во Лав

Двете затемнувања годинава (2016) и влијанието на Сатурн во Скорпија(марсово поле) и Јупитер и Раху во Лав ,а аспектирано хороскопското поле на Меша(Овен повторно марсово поле) ,што може да доведе до болести предизвикани од нехигиена(чума,свински или птичји грип) пред се на преносители-заразени животни,глувци,болви и лица кои транзитираат од воени региони.Овој аспект се активира пред пролетта 2016 и незгоден е по август - октомври 2016.
затемнувања во 2016 мапи југ оисток на африка и индија кина индонезија
Syndicate content