Blogs

Новата гувернерка на Народна банка на Македонија

анита бежоска гувернер на нрбм малаАнита Ангеловска Бежоска која е актуелен вице гувернер избрана за прва жена гувернер на НБРМ во наредните седум години(2018-2025).Претходно осум години г-ѓа Бежоска ,беше на работното место вицегувернер на НБМ. 
 
Дата на раѓање:5.11.1971 год.

Кралска венчавка Меган Маркл и принцот Хари

Кралска венчавка Меган Маркл и принцот Хари
одржана на: 19 мај 2018 почеток во 12:30 часот 
Капела Свети Ѓорѓи, замок Виндзор
 
 
Кралица Елизабета II
Elizabeth Alexandra Mary(Елизабета Александра Мери)
родена на 21 април 1926
Сонце во Овен ,Месечина во Рак
 
принцот Charles Philip Arthur George
14 ноември 1948
Сонце Терезија ,Месечина Ове

Дрекана поделбена карта Д3

Дрекана Д3
 
Дрекана или треттата поделбена карта најчесто е поврзана со одредување на родените во заедница,односно браќа или сестри (полубраќа и полусестри) постари,близнаци или помлади.Парашара дрекана е широко прифатена на основно ниво кај џуотишите,а тоа подразбира поделбен раси(знак) на три дела односно ,еден хорокопски знак од 30 степени се дели на 3 дела по 10 степени.Постојат и други типови на дрекани(Стандардна Парашара Дрекана Д3 ,Џаганат Дрекана

Аришта Бханга откажување на малефични јоги

Аришта Бханга
-Гуру во трикона или кендра 
-Гуру или Шукра во кендра Сарва Аришта Бханга јога
-Меркур во кендра 
-Гуру на самата лагна
-Гуру во Карка,Мина и Дхана
 
-Полна месечина 
 
-Лагна господар силно поставен
-дневно раѓање Кришна пакша
-ноќно раѓање Сукла пакша
-силни кендра полиња со бенефични влијанија
 

Вулканска активност Мерапи Индонезија

активен е вулкан на планина Мерапи ИндонезијаСите летови се приземенети заради вулканска ерупција во Индонезијa.

Вулканска раздвиженост на Килауеа на Хаваи

Kilauea Хаваи вулканска активност Типично раздвижување на лавата на вулканот е неколку метри во секунда , па известувањата се за внимателно следење и избегнување да се најдете во близина.Засега штетите се материјални-уништени куќи и земјиште на илјадници семејства ,без известување за човечки загуби.Предвидување на стручните лица за можно отварање на нови пукнатини преку кои би се излеала лава и би го загрозила населението ,засега е во теоретски модели на прогноза.Клучна „алатка“ инструмент за да овие модели дадат соодветен научен резултат е

Ведски системи на предвидување аруда пада

Повеќето Џотиш астролози во своите коментари на системот за предвидување на  Џаимини истакнуваат дека најпрво мудрецот Парашара го има пренесено во најкуса форма на знаење во „Брихат парашара Хорашастра“ , но Џаимини го има доведено на ниво на практична примена.Поглавјата 29 и 30 ги објавуваат со „вирусно“ знаење овие информации за влијанието на „сенкитена планетите во однос на зодијакот.

Петок тринаестти или Петок 13 верувања и демистификација

ПЕТОК13
Прашање за Бројот 13 (тринаесет)
 
Добив прашање што преставува бројот 13 па еве дел од одговорот.
 
 
 
На самите мои јавни Тв почетоци во 1992-93 на прашањето што е астрологија,повеќе забавно, еден дел од мојот одговор беше поврзан со бројот 13.Истакнував дека зборот АС=1 и зборот ТРО=3 и Логос или заедно АС1+ТРО3+ЛОГОС =АСТРОЛОГИЈА наука за 13-ката.
 
Во мојата секојдневна пракса и теорија (употребува

Кралското семејство во Англија нивните натални карти

Кралското семејство од Англија со години е во фокусот на светското внимание ,а посебно после трагичната смрт vo 1996 на Леди Спенсер Дијана ,која несреќно го загуби животот во сообраќајна несреќа во Париз, Франција.

Syndicate content