Несреќа на авионот боинг 777

Авионска несреќа при слетување на пистата во Сан Франциско САД.Од патниците 141 биле кинески,77 јужно корејски и 61 американски.Како што јавуваат од службите на аеродромот несреќата се случила во 11:20 претпладне вчера(6 јули2013).Ова се случува пред млада месечина во близина на марс и јупитер ,па оттука неповолност за воздушен сообраќај.Овој неповолен аспект трае 2-3 дена па се советува внимателност во сообраќај.

авионска несреќа боинг 777