Авангарда во скулптурата денес

Еве една идеја за трим патека покрај кејот на Вардар во потегот парк преку Карпош 1,2,3,4 до Влае.Секако и дека и останатите места во РМ можат да предложат и се сложат за слична скулптура.Ова инаку е оргинална скулптура и го рефлектира трендот во кој обликот и формата препознаваат емоции од секојдневието представени во грандиозна големина.Оваа скулптура може да послужи и за напорно искачување, велосипедска капија или заљубени парови кои чекаат дождот да помине.Само да се знае дека на скулптурата (штипката)е веќе издлабено со иницијали АС ВЕДИК. 

avangardna skulptura ogromna stipka vo priroda