АСВЕДИК хороскоп астрологија

АС –прв,почетен http://dictionary.reference.com/browse/as

 

ВЕДИК- коренот е од зборот Веда(санскрит) што се употребува во поширок контекс и е поврзан со секаков вид на ЗНАЕЊЕ.При тоа се мисли на изворот и крајот на севкупното знаење.Ведик подразбира знаење во астрологијата(Џотиш) ,астрономија,архитектурата(Васту Шастра), медицината(Ајурведа),политиката ,музиката,духовноста(религијата)....