Macedonian blog Vedic Astrology 23 Септември, 2006 - 06:32

Vedic Astrology

13 Мај, 2008 - 02:46

предвиден земјотресниот ден Кина извор(објавено) магазин Релакс декември 2007

Во магазинот Релакс издаден декември

2007 ,дадено е астролошко предвидување

од Симеон Атанасоски ,за земјотрес на ден

12мај2008.Истиот е точен во ден и лесно

може да се провери ова тврдење.

 

| 128 пати прочитано   #

19 Април, 2008 - 03:20

изестување

 

 

Сите заинтересирани за Васту Шастра,Васати,Ведска Математика и пред се Џотиш ведска астрологија

ќе можат да комуницираат на веб страната за ведска астрологија  Членовите кои ќе  добијат дозвола за учество

се одбрани и не може секој да земе учество на 2,3,4...... до 9 левел

Овој блог дневник постепено ќе се сели на новата локација. 

 

п.с

... со ова се затвараат сите ваши коментари 

 

благодарам,

 

 

додај нов коментар | за печатење | прати по e-mail | 30 пати прочитано   #

18 Април, 2008 - 12:25

декември 2007

 

цитирано од Релакс декември 2007  во прилог на лошото презентирање на некои медии(декември 2007) во однос на мои изјави што не очекува во 2008.Иако беше побарано да се емитува интегрално целиот говор,истиот беше монтиран према потребите на медиската куќа.Према новинарите требаше да оди само мојата целосна прогноза.Наместо тоа,беше „компилирано“ со изјави на лица кои немаа допирна врска со астрологијата,а посебно со ведската астрологија која преставува совршен систем на знаење,со закони кои се непроменливи.

 ....„

Во некои објавени текстови во изминативе години,предупредив дека светот влегува во период на контролирани воени кризи кои се веќе започнати,па и тековнава 2008 пред пролетта извесни се воени дејства во кризните региони од зголемен обим,а извесно е дека и на Косово во посочените денови ќе има безредија,насилие и криза,иако изјавите на челниците на безбедносните мисии кажуваат спротивно. Корисно е граѓаните да не бидат вознемирани од ваквите изјави па и од овие настани(да им препуштат на нашите безбедносни служби да си ја вршат работата),а сите да се насочат засилено да делуваат на економски план(да се едуцираат,отпочнат нов бизнис,да се поврзат со своите сограѓани во земјава и во странство) ,а пред се да ја сфатат пораката живеење во светска нестабилност. Таквиот пристап ќе допринесе за наш забрзан развој и ќе напредуваме во кризните години, кои за светот тек допрва следуваат.

 

......“ 

 

 

19 Март, 2008 - 15:06

Република Македонија предвидена криза

 

декември 2007 магазин Релакс Индиска астрологија


“Веќе на сите ни е позната изреката..„дека не гледаат под лупа“,а посебно неколку денови во фебруари и март ќе бидат критични за нашето членство во НАТО,а како одраз на внатрешната политичка тензичност.
Како слабост во картата на Македонија е координацијата помеѓу председателот и премиерот,пред се на транзитот на Сатурн преку Месечината и Сонцето,а
ова влијание е најсилно во периодот од фебруари март и повторно август до октомври.Во истиот период затајува нашата конзистентна надворешна политика,како одраз на спротивставените ставови на опозицијата и позицијата. Притисокот е извесен во деновите од 18 до 22 март и 1до5април. Почетокот на оваа криза може да се лоцира порано од 5до11фебруари и извесни се изјави на политичките представници кои ќе ја вознемируваат јавноста и нејзината стрпливост.„
.....
 

 

 

13 Март, 2008 - 22:47

прецизни политички предвидувања уште во декември 2007

 

денешен текст објавен во Вечер

Грчките медиуми вчера објави дека медијаторот Метју Нимиц ги поканил двете земји на нова рунда преговори што би се одржала идната недела, од 17 до 25 март, во Женева или Виена. Поканата веќе ја прифатила грчката влада, а македонската се уште не одговорила.


цитиран текст изработен од Симеон Атанасоски(Индиска астрологија)
Релакс број 4 декември 2007
 

...“Се советува да се изнајде политички компромис до средината на фебруари,бидејќи настаните кои ќе следат во март и април можат неповолно да се одразат и да ги забават планираните активности на владата.
Најавениот самит за проширување кој треба да се одржи во април 2008, ќе биде
Од посебна важност за балканскиот регион и Македонија и доколку не дозволиме да влеземе во политичка криза во деновите од 5до11фебруари и 18до22 март Македонија ќе добие покана за придружно членство во Нато.
“.....

 

 

12 Март, 2008 - 21:42

...предвидена политичката криза

 

објавен текст на Симеон Атанасоски(Џотиш-индиска астрологија) во Релакс декември 2007 

цитат:

 ...

Сите овие нешта говорат за мала криза на владата во посочените денови и извесно е прегрупирање или мала корекција во владиниот кабинет,комисиите или владините тела.Коалициониот партнер на владата ДПА,пред се нејзиниот прв представник Мендух Тачи,ќе биде „под притисок“,во месец фебруари,а посебно во првата недела од фебруари поради барања кои се спротивни на неговиот став и на сопартијците од една и коалицијата од друга страна.Резултат од ваквата состојба лесно може да се претвори во заканувачки изјави, за излез од власта и да загриженост на премиерот од развојот на настаните.

 

 

 

 

7 Март, 2008 - 06:15

4 воздушна несреќа во предвидениот период -Џотиш индиска астрологија

 

6март2008

http://edition.cnn.com/video/#/video/us/2008/03/06/vo.florida.plane.crash.cnn?iref=24hours

Покрај 2-та пада на хеликоптери и инцидентот на авионот со 137 патници на Луфтханза во германија,ова е четврт инцидент во предвидениот период,а објавен декември 2007.