Неколку предвидени настани во серија

неколку предвидени настаниПредвидени неколку настани!Од 1993 година секоја година јавно се објавувани ,како на медиуми и на интернет предвидувања.Повеќе од половина на овие јавно соопштени предвидувања ,не допреа до јавноста пошироко , а делумно е причината што не ги реобјавував ,кога истите беа актуелни како настан.Најчесто, се реобјавуваа кон крајот на годината, како рекапитулар на соопштено - предвидено.
 
Новинарите од скоро сите тв куќи со кои заедно соработувавме ,со чудење го кажуваа истото:
 
Ти Симеон ,треба да се јавиш кога имаш некаква вест! Не разбираме како можеш да пропуштиш да споделиш со јавноста , доколку е од твојата област на астрологијата , а при тоа е интересна за нашите гледачи.
 
мојот одговор беше:
 
„...па мислам дека е непотребно за нешто што е јавно соопштено,јас самиот да се јавувам...Обично го правам тоа при крајот на годината ,кога сите мои астролошки предвидувања ги давам на увид на јавноста со цитирани делови и најчесто интегрално целата информација.„
 
Па еве и сега не се стигна да се покријат априлските мундани предвидувања  ,а секој од предвидуваните делови, посебно требаше да се спомне барем на мојот астро портал.Еве само како размислување ,скоро сите тв куќи ги анализираат настаните на пример со протестите на Балканот, со кризата на Голанската рамнина или трговската војна сад,европа, кина .Изгоре дел од катедралата во Париз ,јас не ја спомнав Франција директно ,но на прашањето „што не очекува на мундан план?“ ,се кажа дека за годинава(има Тв запис објавен-декември 2018),дека треба да се припази од крадци или пожари во цркви.
 

цитиран текст со предвидување пожари црковни објекти


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ги цитирам и останатите настани предвидувани од декември 2018 соопштено јавно на ТВ објавено на ФБ и на веб ,а важни за април:
 
  • 5 април 2019 земјотрес поголем 6.5 рихтер
  • 11 април 2019 земјотрес 6.5 рихтер
  • можна авионска несреќа,
  • директни судари источни и западни делови во кризните региони
  • околу 18 април се предвидуваше поголем од 6.4 рихтер
  • 23 до 25 април се предвидуваше поголем од 6.5 степени по рихтер

Сите овие денови заслужуваат посебен пост и објава,со астро анализа, но еве сега сите заедно се реобјавуваат за да остане само прибележано, за коректноста на предвидувањата дадени пред повеќе месеци.

локација на 6.8 степени земјотрес филипини
 
Најпрво 5 април 2019 , околу 95 километри одалеченост од Високои Ајленд ,југоисточниот океански дел на Аргентина ,го стресе 6.4 степени по рихтер точно до ден.
 
На 11 април 2019 имаше силна раздвижена тектоника со магнитуда од 6.8 по Рихтер ,102 километри југозападно од Лувук,Индонезија,а опасност од Цунами редовно се реферира до јавноста ,отпосле Ваква силна магнитуда.
цитирано од порталите во светот кажува за неговата разорна сила:
 
20 последователни удари се регистрирани по земјотрес со јачина од 6,8 степени кој ја погоди Индонезија
 
на предвидуваниот ден 18 април 2019 се случија два силни земјотреси во светот и тоа 6.1 рихтерови близу Тајванскиот брег и 6.5 степени по рихтер во близина на Тасманиа.
наслов од вести за 6.8 степени рихтер Филипини
... и на 23 април 6.4 степени во местото Тутубиган, на Филипините при што загинаа најмалку 11 луѓе, со голема материјална штета и распаднати згради од силниот потрес.
Институтот за вулканологија и сеизмологија при Филипини го наведе просторот западно од Манила,како жариште на потресот ,а посебно градот Кастиљос -провинција Амбалес.Земјотресот се случил околу 17 сатот ,а најмалку 25 урбани центри и провинции силно го почувствуваа ова природно движење на земјиштето.
 
Скоро сите предвидувани земјотреси точни во магнитуда и во даден ден што е реткост,ако се земе во предвид дека тоа е серија од неколку земјотреси кои се предвидуваа за два месеци.

 

Овие сите денови заслужувааа посебен пост и објава,со астро анализа, но еве сега сите заедно се реобјавуваат за да остане само прибележано, за коректноста на предвидувањата дадени пред повеќе месеци.