Авионската несреќа на Ербасот 321 се потврдува дека е терористички акт

Ербасовиот 321 Метроџет црно бела во профилТоп вестите во светот фокусот е големата авионската несреќа (Аирбас А321) на руската компанија Метроџет во Египет.Моето предвидување за силен земјотрес ,авионска несреќа но и за терористички акт кој ќе ја преокупира светската јавност се покажаа во целост прецизни.

цитирам предвидување објавено на 18 октомври 2015:

„На мундано политичко поле во светот околу 25 октомври и 9 ноември 2015 голем терористички акт кој може да ја преокупира светската јавност .“

Повеќе земји во светот ги повлекоа авионските летови над Египет ,а како резултат на сомневање од терористички акт на рускиот метроџет летот 9268.Примерот на Швајцарија,Англија,Франција денеска го објави и руското политичко раководство преку рускиот председател Владимир Путин ,каде веста која ја пренесува ЦНН ,а како извор е Кремљ гласи:

"Путин ги прифати препораките на Националниот антитерористички комитет да ги суспендира летовите кон Египет. ... Претседателот, исто така наредува да се обезбеди помош за руските државјани да се вратат од Египет. Покрај тоа, претседателот има наложено да се поврзат со египетската страна за да се осигури безбедноста на воздушниот сообраќај "

известувањата се и со повеќе цитати за несреќата (извор-France 2,France info) инспекциски служби за црната кутија на рускиот авион “

„На снимките јасно се слуша дека за време на летот на авионот има експлозија, која не е поврзана со работата на моторот”,

На снимките се слуша експлозија(France info). „Анализата на црната кутија потврди дека се се случило изненадно. Се било мирно, а тогаш одеднаш се слушнала експлозија. Поради тоа е многу основана претпоставката дека станува збор за бомба во авионот“.

Од страна на агенцијата Ројтерс(Reuters) пренесуваат за контрадикторни податоци каде била скриена бомбата во авионот. ЦНН коментира дека русија досега ги отфрлала теоријата за терористички напад ,а како резултат на посетата на сирискиот председател Башар ал Асад и подршка која е одобрена од руска страна. Постои сомневање за поставување на експлозивна направа во рускиот Ербас на Метроџет , непосредно пред да полета во Шарм ел Шеик ,која е активирана кога авионот достигнал на одредена висина.Топлинскиот блесок кој го откриле сателитите(НАТО) ,покажува изчезнување на авионот околу 23 минути на летот и на висина преку 9 км.

За астролошки потреби на анализа треба да се додаде дека во предвидуваната недела од 23 до 30 октомври имаше серија на инциденти на воздухоплови во светот,а од нив само три се случија во Африка:

анализа на падот на рускиот Ербас 321 Метроџет карта на африка

27 октомври 2015 25км западно од Триполи соборен хеликоптер терористички акт соборен со (anti aircraft gun) најмалку 14 погинати а се сомнева дека сите 23 погинале

26 октомври Боинг 2015 737 (British Airvays) со 94 патници за малку избегна голема несреќа при слетување на аеродром во Јоханесбург (Тамбо),при што била затворена пистата за сообраќај.

31 октомври 2015 Аирбас 321 се урна во Египет ,терористички акт спрема ЦНН и ББЦ,

За мунданата астролошка анализа на авионски инциденти, покрај серија на разни хороскопски карти,поврзани со законите на астрологијата при нарушување на воздушниот елемент, при предвидување на настан корисно е пресметката на картите од историјата на авионот.Тие ја покажуваат осетливата промена ,поврзана со негата на авионот преку соодветен кадар професионалци кои се грижат за неговата стабилност ибезбедност на патниците.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Историја на авионот Ербас 321 до последната несреќа во Египет
датум регистрacija авио оператор забелешки и промени
9 мај 1997 година Д-AVZK Ербас Првиот лет
Мај 27, 1997 Ф-OHMP МЕА - Среден Исток ерлајнс испорачани
16 ноември 2001 Ф-OHMP МЕА Tailstrike несреќа на слетување Каиро, Египет
Јуни 2, 2003 TC-OAE Onur Air  
Јануари 2007 година TC-OAE Саудиска Арабија ерлајнс изнајмени
5 април, 2007 година TC-OAE Onur Air врати
Ноември 2007 година TC-OAE Саудиска Арабија ерлајнс изнајмени
Јануари 24, 2008 TC-OAE Onur Air врати
30 јули 2010 TC-OAE Чам крилја ерлајнс изнајмени
29 Септември 2010 TC-OAE Onur Air врати
Март 30, 2012 РИ-ETJ Kolavia  
1 мај 2012 година РИ-ETJ Metrojet Kolavia ребрендиран Metrojet