Најдете го Вашиот индиски хороскопски знак

хороскопски знак на бик со натпис Вришаба и БикНајдете го Вашиот хороскопски знак во индиска астрологија

Ведската астрологија не започнува од ист период како и во тропската или западна астрологија која е промовирана во поголем процент во нашата земја.Хороскопските знаците се поместуваат(не почнуваат од исти денови),па така вашиот знак може да има други карактерни особини ,други силни и слаби страни , може да биде успешен во други работи ,а не за оние кои сте читале во западниот хороскоп.

Проверете го Вашиот знак дали е истиот со западната астрологија или го менува знакот од следната табела (линк табела индиски знак ) ,а прочитајте за знакот на Бик на пример со клик на овој линк (прочитајте за БИК )