Предвидувани финансиски малверзации на братот на Роухани

Уапсен братот на председателот на Иран поради финансиски малверзации 

Ова беше навестено како предвидување во наталната карта на Роухани објавена пред 4 години.Еве го цитираниот дел каде јасно се посочува корупциски и финансиски скандал :

"Привидно благ и умерен со нагласена потреба за правда,но и под тамас(незнаење) заради татковата карма ,која подразбира попустливост и осетливост на роднини од таткова страна кои можат неповолно да влијаат врз неговата работа.Можна е вмешаност на роднина од таткова страна со некаков корупциски скандал или финансиски шпекулаци.потврда целиот текст објавен на овој линк

Хусеин Ферејдун братот на Роухани председателот на Иран

Уапсен поради финансиски малверзации Хусеин Ферејдун , братот на иранскиот претседател Рохани извор на веста АФП. Тпј бил повикан на сослушување во саботата(15 јули 2017) за еден случај , во кој тој се соочува со непокриени финансиски трошоци. Ферејдун беше специјален советник на Иран во времето на потпишувањето на Нуклеарниот договор .

Понудената кауција наводно ја одбил (да се брани од слобода) и сместен е во затвор. За време на претседателските избори во мај 2017, противкандидатот на Роухани (Ебрахим Raisi) бараше судството да ги испита обвинувањата против Хусеин Ферејдун.