хороскопски знак Близнаци Митуна

Знакот Митхуна е поделен на 3 дела
 
21.6-5.7 Ардра-екстравагантна природа,срцева аритмија,верен на повисоки идеали,лесно ги открива своите непријатели,наклонет кон лесен живот,наклонетост за сексуални игри

5.7-19.7 Пунарвасу-јупитерова ѕвезда(убав партнер),доделува милосрдие,постојан и понизен карактер,дава многу слуги,љубезен и пријатен соговорник,добива респект од својата околина и почит од странци,

19.7-2.8 Пушја –спремна за големи дела,респект кон светители и свештеници,среќа по влегување во брак, дејствена природа и физички привлечна за спротивниот пол,дава добри деца стан или куќа на спрат