Предвиден период за силен земјотрес во светот

планетља земја и натпис астрологија и земјотрес

Уште еден предвиден земјотрес со помош на ведската астрологија објавено на почеток на 2019
 
ПРЕДВИДЕНО ПО ВЕДСКА АСТРОЛОГИЈА
 
Се предвидуваше силен земјотрес околу 3 март 2019 со сила поголема од 6.4 степени по рихтер.Ова предвидување се реализира, и има потврда преку повеќе светски интернет портали ,како и угледни агенции за пратење на сеизмичката активност во светот.На 1 март 7 степени во Перу ,земјотрес со сила во ретката група.Само ден потоа најпрво 6.9 ,за да се ревидира известување за силен земјотрес од 6.2 степени близу Јапан ,Претходно во новогодишното мое обраќање се спомна централниот дел Јужна Америка како осетлив за тектонско раздвижување.Посебно се потенцира т.н. расед Ел Тигре ,кој е формиран како резултат на Наска плочата на субдукција и јужноамериканската плоча.

цитиран дел од предвиден земјотрес 2019

Овој земјотрес беше во  близина на Ел Тигре раседот ,така да и предвидувањето со локацискиот услов е задоволено. Овој земјотрес е „подготовка“ припрема на втор земјотрес околу 8 март со магнитуда поголема од 6.5 степени.
 
Мундана астрологијја ведски пристап или источен стил
 
Земјотресите редовно се покриваат со предвидување ,па и овој земјотрес со магнитуда од 7 степени по рихтер е во предвидената група.Може да се каже дека е предвиден во рамките на точност и два дена е голема прецизност во астрологијата.
 
Епицентарот на овој земјотрес бил на околу 67 километри северозападно од градот Хулиака или 27 км северо источно од Азангаро во Перу.По извештајот на Пацифичкиот центар за предупредување опасност од цунами се соопштува дека не се очекува појава на поголеми бранови ширум Пацификот.
 
 
магнитуда M 7.0
1 март 2019 08:50:41 (UTC)
14.684°S 70.127°W
длабочина 257.4 km depth
 
27km Северо Северо исток од Azangaro, Peru
извор УСГС
мапа на јужна америка близу перу и локација на земјотрес