Премиер на соседна Грција во пријателска посета

алексис ципрас насмеан на црна позадинаПосета на Грчкиот премиер Алексис Ципрас 
Alexis, Tsipras 28/07/1974 година
DST/WT 0, Атина, Грција,зона 2.00, Латитуда. 37 N 58, Лонгитуда 23 E 43 
Неговите податоци превземени од интернет, без проверка на неговото време на раѓање,го дава неговиот хороскопски знак на Рак или Карка во Џотишот,подзнакот е пролетен во Бик,а неговата месечина е во Скорпија.Нагласена вода земја како елементи ,со Меркур,Шани(Сатурн) и Шукра(Венера) во Близнаци.Широк интелект ,адаптибилен на политички моменти,издржлив кога е под притисок,слаба точка емотивен дел,,посебно однос со спротивен пол.Неговите податоци бидејќи се без проверка,настаните во првата недела во јуни ќе покаже дали воопшто овој податок е валиден.Во тој период го очекува потешкотии и сериозен проблем, што би било соодветна проверка дали времето кое е објавено е коректно.
 
алексис ципрас со натпис на бик-подзнак скорпија-месечина и сонце-рак
На долг рок мала прогноза ,генерално Сатурн во оска 2-8 во наталот не е најповолна околу финансискиот дел,а тоа понекојпат доведува до финансиска афера,во која може да е вклучен негов постар колега ,женско лице и компјутерска записи или префрлања на пари или хартии од вредност. Јавноста ,која политички е засегната од неговата работа,треба да обрне внимание на јунскиот и октомвриско-ноемвриски период по ова прашање. 
 
Посетата треба да е возвратна од Македонска страна во мај 2019 и се очекува премиерот Зоран Заев (Девица-Близнаци) да ја посети Грција.