Ведска астрологија-Џотиш со Симеон Атанасоски познат Mакедонски астролог.Vedska astrologija Jyotish so Simeon Atanasoski

Сарасвати

Таа е хинду божицата на знаењето, учењето и креативните вештини.Нејзиното име е сложен збор на '' SARA ' и '' SVA '', што значи "Суштината на себе".
По стихови на посветена молитва, Upanishad прашува за тајната на слободата и ослободувањето (Mukti). Одговор Сарасвати во Упанишад е:

++Божицата Сарасвати++

Помин на Меркур преку Сонцето редок феномен

Денес од утринските часови Меркур поминува преку сонцето-редок феномен

Земјотресна недела во светот

Катастрофалниот земјотрес во Еквадор бројката на загинати се искачи на 235 и засега се пријавени 1500 повредени лица.Се стравува за поголем број на жртви и повредени. Властите соопштија за силен земјотрес со јачина од 7,8 го погоди во саботата вечер Guayaquil(Гвајакил), најнаселен град на Еквадор.Засега не се известува за штети на Кито - Главниот град на Еквадор.

Заха Хадид допринос во архитектурата

Заха Хадид(Dame Zaha Mohammad Hadid) Сонце во Терезија и Месечина во Близнаци - Британска архитектка(со ирачко потекло) , добитничка на наградата Притзкер, почина на 65-годишна возраст.Пионер во полето на параметрицизмот,кој се потпира на алгоритми создадени преку компјутерски софтвер , а кои „манипулираат“ односно го решаваат поставениот дизајн на архитектонскиот објект или простор,намештај,облека итн.Тоа подразбира и „отворена порта“ за дизајни креирани со алгоритми.Заха Хадид внатрешен озглед на спортски стадион

Оскар 88 победници

СИТЕ ДОБИТНИЦИ НА 88 ОСКАР 2016
листа на победници: 
 
Најдобар игран филм 
 
Добитник на Оскар: Spotlight
 
 
Room
The Big Short
Bridge of Spies
Brooklyn
Mad Max: Fury Road
The Martian 
The Revenant
 
 
Најдобра главна машка улога 
 
Добитник на Оскар

Предвидувано дека Орав ќе биде под притисок

При крајот на 2015 на прашањето Што ја очекува РМ во 2016 , на повеќе медиуми беше предвидувано за притисок кон амбасадорот на европската унија во република Македонија , Аиво Орав.Недвосмислено дадов, предвидување за 20 до 23 јануари 2016 цитирам„Орав под притисок“. Еве денес ,медиумите ја пренесуваат неговата изјава дека е под притисок односно ,дека се жали на закани упатени кон него и кон неговите европски колеги. Оваа изјава само го потврдува даденото предвидување кое се покажа прецизно до ден.

Листа на филмови номинирани за 88-та Оскарова награда

Комплетна листа на филмови за 88-та награда Оскар-филмската Академија
 
За најдобар филм(BEST PICTURE)
 
The Revenant
Room
The Big Short(Големо Кратење)
Bridge of Spies(Мостот на шпионите)
Brooklyn (Бруклин)
Mad Max: Fury Road
The Martian (Марсовец)
Spotlight
 
BEST ACTOR(Најдобар актер)
 
Leonardo DiCaprio – The Revenant<

Мундано Предвидување новогодишни вести на Алфа

ganesh-2016Каква ќе биде 2016 на мундано поле (астролошко) во светот и Македонија? Дел од интервјуто на Симеон Атанасоски објавено во вести на Алфа телевизија новинарка Пандорче Антевска и снимател Сашо Тренчев снимано декември 2015.

Република Македонија и Светот во 2016

папа Френцис , Барак Обама , Владимир Путин , Башар ел Асад ,

Астрологија Предвидувања за 2016 Македонија Свет

Што не очекува во Република Македонија во 2016,првични нефилтрирани информации.Анализата на мундан план за Република Македонија,премиерот Никола Груески,Зоран Заев ,Шекеринска,папата Франциско Путин,Обама,Асад,Роухани...

Најважните денови во 2016 кои треба да се одбегнат за патување со авион или во сообраќај ,посебно кога се метежи и гужви.Во наредниот период следат подетални анализи на предвидувањата.

линкови во атачментот од јануари до декември 2016

Предвидувани настани во 2015

авионска несреќа франција на германски авион Џерманвингс  и слика на ударотПредвидени настани 2015 Свет 2015 Париските терористички акции Паѓање на авионот на Џерманвингс Железничка несреќа во Германија Соборување на рускиот Ербас Непалскиот земјотресрударска несреќа Tурција
Македонија 2015 аферата прислушување ,спомнати афери од изминати
Syndicate content