Ведска астрологија-Џотиш со Симеон Атанасоски познат Mакедонски астролог.Vedska astrologija Jyotish so Simeon Atanasoski

Предвидуван силен земјотрес на 13 август 2016

доказ за предвиден земјотрес точно во ден на 13 август 2016Уште еден предвиден земјотресен ден со силна магнитуда од 7.2 по Рихтер .Треба да се истакне дека точно е предвиден денот и силата , но не е дадена локацијата.Беше предвидуван 13 август 2016 и во истито ден светските портали па и кај нас се јавува за силно раздвижување во близина на Ванату и Нова Каледонија и кон западниот брег на Австралија.

Повторно атентат на свештеник

ЦНН место на пукање на свештеник ЊујоркОва е трет атентат на свештено лице , објавен на насловните страни на светските портали.За ова јавно се истакна на тв медиум при крај на 2015 , а иститот материјал со предвидувања беше објавен и на веб страната за астрологија AS VEDIC , како и на Facebook.

Силно невреме и поплава во Скопје

поплави 6 август 2016 македонија објавен денПериодот од 4-6 август 2016 , беше првпат соопштен на тв медиум (декември 2016), а потоа и објавен на веб и ФБ. Се потенцираше како еден од потешките денови во август и дека треба да се внимава .

Предвидувани проблеми во воздушен сообраќај

Пад на неколку мали авиони само за 2-3 дена ,судар на два Ф18 и пад на Сухој 27 близу Москва говори за неповолноста на авио сообраќајот.предвидувано авионски проблеми за 11 јуни 2016
Во второто предвидување за периодот околу 11 јуни 2016 се соопшти за проблеми во воздушниот сообраќај.
Само како потврда на оваа вест е за неколку паѓања на малечки авиони само во САД,.Како посебнозабележана вест е и за судар на два аме

Предвидена ерупција на Вулкан

Ерупција на вулкан се предвидуваше за 11 јуни 2016 ,а потврда за прецизноста на информацијата е Ерупцијата на вулканот Булусан(Филипини) пропратен со 100 мали земјотреси како последица на силната ерупција и пепел исфрлена на 2 км над вулканот.Потврда за објавеното предвидување при крајот на 2015 ,говори само за себе и не треба посебен коментар.

Предвидување во декември 2015 за земјотрес во Тајван потврдено

tajvan-eq-majЗЕМЈОТРЕС ВО ТАЈВАН потврдено предвидување објавено и на тв медии , како и неколку пати на ФБ профилот за АС Ведик.Ова предвидување е прецизно и во локација(до 100км од Тајван) и во ден и во време па ги задоволува трите фактори за точно предвиден настан на мундан план.

Марс најблизу до Земјата

Црвена планета Марс заедно со нејзините сателити Демос и фобос ќе престојува на најблиската точка до Земјата.Оваа е редок настан кој се јавува на секои 11 години.Во овој период Марс може да се види со „голо око“
марс 2016 и 2018 со минимално растојание до земјата
Денес на 30 мај Марс ќе биде околу 76 милиони км далеку од Земјата(0.503 АУ-астрономски единици).Во оваа положба треба да

Поплави по 20 години во Германија

Астролошки аспект за поплави пред 20 години и 2016
 
марс,јупитер сатурн кендра поле (квадрат) предизвикаа поплава со жртви во Германија.
Во 1994-95 јас објавив предвидување за поплави во Централна европа за даден период пролетт 1995 кое се потврди со поплави во поголемиот дел од Европа пред се централниот и северо западниот дел.
 
поплавите пред некој ден треба да се нотираат со повторување на „планетните квадрати“ на куџа,гуру шани.Овој аспект дејс
Syndicate content