Ведска астрологија-Џотиш со Симеон Атанасоски познат Mакедонски астролог.Vedska astrologija Jyotish so Simeon Atanasoski

Брама Мухурта

 

Пријавете се за затворениот џотиш форум

на меилот simeon@asvedic.com пријавете се за затворен кориснички тип на форум за астрологија

 

Симеон Атанасоски ведски астролог Македонија

Индиската астрологија позната како Џотиш (jyoti-светло и ishvara-управител бог) или во превод наука за светлоста божја. Хороскопотот што се употребува е сидерален и е различен од општо прифатениот западен хороскоп. Разликата се состои во почетната астрономска точка т.н. aries ingres или почетната точка на хороскопот, којашто астрономски се поистоветува со сидералниот помин на сонцето на 0 степени во Овен, а којашто приближно се случува на 14 април секоја година (корекција - Лахириева прецесија).

Ајурведа

Известување дека постои можност да се одржи курс по ајурведско готвење .Пријавете се на мобилен 071 303 601 Др. Биљана Ѓуроска

јуни2009

индиска астрологија сонце во знак

14јануари до 12фебруари јарец

12фебруари до 14март водолија

14март до 14април риби

14април до 15мај овен

15мај до 15јун бик

15јун до16јули близнаци

16јул до 16август рак

16август до 16септември лав

16септември до 17октомври девица

17октомври до 16ноември терезија

16ноември до 15декември скорпион

15декември до 14јануари стрелец

 

Совети за проток на енергија

Совети за проток на енергија

Воздухот е еден од главните носител на сите добра па генерален совет е чисти и проветрени простории.Проветрете колку можете повеќе во тек на денот.Не пра вете го проветрувањето во време кога загаденоста е зголемена(автомоби ли,фабрики, и сл.

осврт на предвидувањата за воздушни несреќи

Само за неколку дена имавме серија на авионски несреќи.Беше дадено предвидување на 6феб2009 од Симеон атанасоски , за најмалку 2 авионски падови во периодот од 8до13фебруари 2009 и беше советувано да се внимава при патување и доколку може да се избегнат овие неповолни планетарно аспекти.Само како илустрација на даденото предвидувања досега се објавени 10-тина авионски несреќи,од кои имаме 2 поголеми во Бафало и Сент Антонио -Бразил.

ведска астрологија судир на два сателита

НАСА јавува за судар на два големи сателита,Руски комуникациски сателит се судрил со Американскиот комуникациски сателит "Иридиум"(САД) над Сибир(висина 800км).Оваа вест е потврда на неповолноста на елементот воздух,а предизвикана од засилената небесна статика.Овие предвидувања за несреќи во воздушниот сообраќај беа посочени неколку дена пред истите да се случат.Предвидувањата се подготвени од Симеон Атанасоски со помош на Ведската астрологија.

потврда за несреќата

уште една авионска несреќа

Уште една авионска несреќа во деновите кои беа неповолни за воздушниот сообраќај. 

Вашингтон, 13 февруари -веб порталите јавуваат за авионска несреќа во Бафало(држава Њујорк),при што погинале сите 44 патници и 4членови на екипажот.Се јавува и за можна една жртва на местото на падот .

 

http://edition.cnn.com/2009/US/02/13/plane.crash.new.york/index.html

 

 

 

 


 

Syndicate content