Ведска астрологија-Џотиш со Симеон Атанасоски познат Mакедонски астролог.Vedska astrologija Jyotish so Simeon Atanasoski

околу 2012-та година

Нострадамусовите наводно ново откриени предвидувања, koi наводно неговиот син ги поклонил на папата урбан 7 ,не сум имал време да ги проучам ,но по кусиот напис објавен на интернет страните можам да земам за право да ги коментирам.

Како се чита хороскоп ?

Како се толкува хороскопот на веб страната asvedic.com
 

Васту Шастра поволност за деца

Бременост
добивање здраво дете астрологија

-Поволен правец на паровите кои сакаат да имаат деца е северо исток(Ишан),југоисток(Шукра) и Северозапад(Чандра)
-по зачнувањето поволно е да се одбегне правецот ј,ји и ј-з кои пред се доколку температурите во околината во тој период од годината се високи

мудрости од истокот

Не дозволувај да и еден ден ти измине без да научиш еден стих,пола,четвртина стих или само една буква,ниту без доделување добротворен прилог и побожни активности.

    * во ведската цивилизација една буква може да преставува и пројавност на све
    * побожен прилог се дава само на лица кои ти возвраќаат добра мисла

хороскоп за јули август 2009

хороскоп за јули август 2009
Mon, 06/29/2009 - 00:36 — Simeon

Поволен период за родените:

28/02/1938  11:15      до  11/05/1938  12:00
02/08/1938  02:55     до   28/12/1938  02:20
13/08/1941  03:20      до  08/12/1941  19:55
03/04/1942  23:35      до  09/06/1942  06:45

Брама Мухурта

 

Пријавете се за затворениот џотиш форум

на меилот simeon@asvedic.com пријавете се за затворен кориснички тип на форум за астрологија

 

Симеон Атанасоски ведски астролог Македонија

Индиската астрологија позната како Џотиш (jyoti-светло и ishvara-управител бог) или во превод наука за светлоста божја. Хороскопотот што се употребува е сидерален и е различен од општо прифатениот западен хороскоп. Разликата се состои во почетната астрономска точка т.н. aries ingres или почетната точка на хороскопот, којашто астрономски се поистоветува со сидералниот помин на сонцето на 0 степени во Овен, а којашто приближно се случува на 14 април секоја година (корекција - Лахириева прецесија).

Ајурведа

Известување дека постои можност да се одржи курс по ајурведско готвење .Пријавете се на мобилен 071 303 601 Др. Биљана Ѓуроска

јуни2009

Syndicate content